Nieuwe BOWL PAC opgericht in VS om anti-cannabis politici af te zetten

Anti-cannabis politici in de Verenigde Staten moeten vrezen voor de nieuwe BOWL PAC die specifiek is opgericht om hen af te zetten.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Ondanks een verkozen Democratische president met Joe Biden en wetgeving in de maak in het Huis van Afgevaardigden door de Democraten en door de Republikeinen, en in de Senaat door vooraanstaande Democratische Senatoren, lijkt de legalisering van cannabis op een federaal niveau in de Verenigde Staten nog altijd tamelijk ver weg. Om daar verandering in te brengen is er een nieuwe Political Action Committee (PAC) opgericht: de Better Organizing to Win Legalization Political Action Committee, oftewel BOWL PAC.

Anti-cannabis politici in de Verenigde Staten moeten vrezen voor de BOWL PAC

Voor zij die niet weten wat een PAC is, een PAC is een veelgebruikte term om een politieke lobbyorganisatie aan te duiden opgericht met het doel om geld in te zamelen en uit te geven om bepaalde politici te steunen of juist te verslaan.

De BOWL PAC is opgericht door de voormalig politiek directeur van een van de grootste en oudste pro-cannabis organisaties NORML, Justin Strekal.

“Het is tijd om de handschoenen uit te trekken als het gaat om het aanpakken van de minderheid van leden van het Congres die in de weg staan ​​van gezond verstand pogingen om een ​​einde te maken aan het zinloze en wrede beleid van de criminalisering van cannabis”, zei BOWL PAC-oprichter Justin Strekal in een persbericht.

“(…)Een overgrote meerderheid van de Amerikanen steunt legalisatie en ze verdienen een PAC die voor hen werkt”

“In het tijdperk van ongekende gecoördineerde inspanningen om de problemen van onze tijd aan te pakken, van stemrecht tot gezondheidszorg tot klimaatverandering, doorkruist het verbod op cannabis bijna elk aspect van het openbare beleid. Een overgrote meerderheid van de Amerikanen steunt legalisatie en ze verdienen een PAC die voor hen werkt.”

De BOWL PAC en haar zusterorganisatie, Better Organizing to Win Legalization, zullen beide gecoördineerde campagnes organiseren met geallieerde groepen over het hele politieke spectrum om de samenhangende effecten van de criminalisering van cannabis onder de aandacht te brengen.