Cannabis Industrie Podcast #22 over Wet Camulet met drs. Hester Kooistra

Nieuwe aflevering van de Cannabis Industrie Podcast over Wet Camulet met drs. Hester Kooistra.

0
cannabis industrie podcast
- Advertentie -

De Cannabis Industrie Podcast is een nieuwe wekelijkse podcast met gasten uit het netwerk van Mauro Picavet. Vandaag drs. Hester Kooistra. De voertaal is over het algemeen Nederlands, maar geregeld zullen afleveringen in het Engels zijn vanwege de gasten. De podcast komt online iedere week op maandag.

Aflevering 22 over Wet Camulet met drs. Hester Kooistra

Over drs. Hester Kooistra

Drs. Hester Kooistra is humanisticus en de ontdekker van het door haar genoemde ‘Wet Camulet’, oftewel cannabis regulering via opiumwet 3b lid 2 en een cannabisbijsluiter. Daarnaast is ze de secretaris Cannagenethics Foundation, werkt ze mee aan de Cannabis Kieswijzer, is ze actief binnen stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod en nog veel meer. Hester is zeer actief op Twitter en ook te vinden op Linkedin.

Extra links ter verdieping:

Besproken in deze podcast

Vrouw zijn in een mannenwereld, het wietexperiment, Wet Camulet, het BMC, grote nieuws van de Verenigde Naties, James Burton, Leli Holland en de Cannagenethics Foundation.

Hester voegde na de podcast nog het volgende toe: “Uiteindelijk heb ik wel antwoord gekregen op de vraag aan de Procureurs generaal en mevr. Bonn. Heb toen namelijk ook gebeld met het WODC en mevr. van Ooyen-Houben gesproken, die zei gewoon eerlijk ‘goh daar moet ik even over nadenken’ en ze deed meteen ook even navraag bij een collega die ook het spoor bijster was. Ze zei wel ‘je moet er wel mee doorgaan, gewoon volhouden’. Later las ik in een WODC artikel van haar hand de wetsartikelen waar ik naar opzoek was. Die staan genoemd in de LeLi en Aan tafel artikelen: Wet algemeen bestuursrecht art 4.81 en Gemeentewet art 180. Mevr. van Ooyen-Houben is nadien tegen wil en dank de klokkenluidster van het WODC geworden.”

Klik hier voor het Cannabis Industrie Podcast archief.