Podcast tip: PSYCHOACTIVE van Ethan Nadelmann

Ethan Nadelmann, voormalig leider van de Drug Policy Alliance, heeft sinds kort zijn eigen podcast PSYCHOACTIVE. Een aanrader.

0
waarom War on Drugs beëindigen moeten Ethan Nadelmann TED Talk
Ethan Nadelmann tijdens zijn TED talk.
- Advertentie -

Naast de ontwikkelingen bij onze oosterburen die we nauwlettend in de gaten moeten houden, is het ook een goed idee om de ontwikkelingen in de Verenigde Staten bij te houden. Een van de manieren daarvoor is om de podcast PSYCHOACTIVE van Ethan Nadelmann, de voormalig leider van de Drug Policy Alliance, eens te beluisteren.

PSYCHOACTIVE podcast door Ethan Nadelmann

Je zou hem ook kunnen kennen van zijn veel bekeken TED talk over waarom we de War on Drugs moeten beëindigen. En hij zat ook in de zesdelige documentaireserie ‘Cannabis’. Zelf heb ik hem een keer mogen ontmoeten in 2015 op de Expo Grow beurs in Baskenland met wijlen Joep Oomen. Gelukkig heb ik het ook vastgelegd op een foto. Het was overigens een zeer interessante en verhitte discussie.

Ethan Nadelmann en Joep Oomen
Links Ethan Nadelmann, rechts Joep Oomen. Foto: Mauro Picavet tijdens Expo Grow in 2015.

Net zoals de Drug Policy Alliance zich met meerdere drugs bezig houdt, is ook de PSYCHOACTIVE podcast van Ethan Nadelmann niet alleen voor cannabis. Toch wil ik je wijzen op twee podcasts relevant voor de cannabisindustrie, waarna je zelf kan bepalen of je de rest ook gaat luisteren.

Podcast 13: Chuck Schumer

De eerste is zijn podcast met de Democratische meerderheidsleider van de Senaat, Chuck Schumer. Schumer is in de laatste paar jaren compleet gedraaid op het onderwerp cannabis en is nu zelfs een van de voorvechters om een wetsvoorstel er door heen te krijgen. Afgelopen juli onthulden ze het lang aangekondigde wetvoorstel, de Cannabis Administration and Opportunity Act.

Podcast 4: Melissa Moore (Drug Policy Alliance) over hoe cannabis te legaliseren op de juiste manier

De andere podcast aflevering die met name over cannabis gaat, is de aflevering met Melissa Moore. Zij werkt op de New York afdeling van de Drug Policy Alliance. In de aflevering bespreken ze hoe cannabis te legaliseren op de juiste manier.

Overigens hoorde ik wel een foutje in deze anders zeer interessante aflevering. Hij haalde namelijk de Nederlandse medicinale cannabis situatie aan. Vroeger werd medicinale cannabis inderdaad vergoed door de zorgverzekeraar, maar sinds 2018 doet geen een zorgvezekeraar dat meer omdat er ‘onvoldoende bewijs‘ voor de werking zou zijn…

De afleveringen zijn overigens ook op andere podcast platforms te vinden en te beluisteren. Dus als je de titel intikt op je favoriete podcast platform, dan zou de podcast er uit moeten rollen.

Veel luisterplezier!