Politie vermoedt criminele banden coffeeshop Caza in Tilburg, eigenaar ontkent

Politieonderzoek onthult mogelijke criminele banden van coffeeshop Caza in Tilburg, maar de eigenaar ontkent en wil de sluiting laten terugdraaien.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Een politieonderzoek naar de vijfde aanslag op de Tilburgse coffeeshop Caza onthult mogelijk verbanden met criminele organisaties in Utrecht. De eigenaar ontkent echter alle beschuldigingen, en de politie overweegt diverse scenario’s.

Burgemeester Weterings neemt harde maatregelen

Na twee recente explosieve incidenten heeft burgemeester Theo Weterings besloten dat coffeeshop Caza opnieuw voor drie maanden moet sluiten.

De herhaalde aanslagen brengen de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar volgens de burgemeester, maar er is onduidelijkheid over hoelang deze gedwongen sluitingen kunnen blijven plaatsvinden.

Een woordvoerder van de gemeente Tilburg liet weten aan het Brabants Dagblad: “Het is voor het eerst dat een coffeeshop drie keer wordt gesloten. Wij zijn ons ervan bewust dat deze situatie niet oneindig voort kan duren en daarom denken we nu na over andere maatregelen om de verstoring van de openbare orde te voorkomen.”

Advocaten en Onzekerheden voor Caza

De advocaat van Caza verzet zich tegen de sluiting en benadrukt dat de exploitant al aanzienlijke veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Er is geen concreet bewijs van criminele connecties, stelt de advocaat, en de sluiting is schadelijk voor de bedrijfsvoering.

De gemeente overweegt echter alternatieve maatregelen om de verstoring van de openbare orde te voorkomen, aangezien er geen specifiek beleid is voor herhaalde aanslagen op coffeeshops zoals bij Caza.