Coffeeshop Caza in Tilburg moet 3 maanden dicht van burgemeester na weer twee aanslagen

Coffeeshop Caza in Tilburg is gedwongen tot sluiting voor drie maanden na twee mislukte brandbomaanvallen in slechts drie dagen.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Na een verontrustende reeks gebeurtenissen is coffeeshop Caza gedwongen tot sluiting na twee mislukte brandbomaanvallen in slechts drie dagen. Op zowel 14 als 15 december werden zelfgemaakte brandbommen voor de deur van de coffeeshop geplaatst, wat resulteerde in een acute verstoring van de openbare orde.

Onderzoek politie leidt tot sluiting

De politie heeft grondig onderzoek verricht naar de twee aanvallen en concludeerde dat de openbare orde aanzienlijk was verstoord.

Als reactie op de ernst van de situatie heeft de burgemeester van de betreffende gemeente besloten tot een sluiting van drie maanden voor coffeeshop Caza.

De heropening wordt verwacht halverwege maart, maar mogelijke aanvullende maatregelen worden niet uitgesloten.

Prioriteit: Herstel van rust in de wijk

Een woordvoerster van de gemeente benadrukt dat de tijdelijke sluiting vooral gericht is op het herstellen van veiligheid en rust in de nabije omgeving.

“De komende drie maanden sluiten we vooral om de veiligheid in de omgeving te herstellen”, aldus de woordvoerster.

Het herstel van de rust in de wijk staat centraal, en eventuele verdere maatregelen zullen worden overwogen om de veiligheid te waarborgen.

Eerder al aanslagen begin 2023

Begin 2023 ging de coffeeshop ook al drie maanden op slot op last van de burgemeester nadat er op zaterdag 18 februari vroeg in de ochtend een explosie plaats vond.

Niet zo lang daarvoor werd er ook al een handgranaat voor de coffeeshop gelegd.

In Tilburg is juist afgelopen december ook de aanloopfase van het wietexperiment gestart.