Burgemeester van Gooise Meren vindt wietexperiment een goede ontwikkeling

De burgemeester van de gemeente Gooise Meren vindt het een goede ontwikkeling dat er experimenten plaatsvinden voor een gesloten coffeeshopketen.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

De burgemeester Han ter Heegde (VVD) van de gemeente Gooise Meren (Noord-Holland) heeft in een artikel op NH nieuws aangegeven dat hij het wietexperiment een goede ontwikkeling vindt.

Burgemeester van gemeente Gooise Meren vindt het een goede ontwikkeling dat er experimenten plaatsvinden

Die uitspraak deed hij nadat er een wietkwekerij was opgerold in de gemeente waar Stichting Helder Gooise Meren (SHGM), voorheen Stichting De Piramide, coffeeshop De Piramide uitbaat.

De woordvoerder van de gemeente liet weten aan NH nieuws dat het ‘oprollen van een illegale wietplantage en de experimenten die in Nederland gaande zijn niet met elkaar te vergelijken zijn.’

“Hierdoor kunnen veiligheidsrisico’s voor onze inwoners in de toekomst verminderd en voorkomen worden”

Verder liet de burgemeester weten ‘dat hij het een goede ontwikkeling vindt dat er experimenten plaatsvinden voor een ‘gesloten coffeeshopketen’. Op die manier kan volgens hem blijken of er mogelijkheden zijn om op een veilige manier wiet te kweken. Daarbij is het belangrijk dat de juiste instantie de betrokken personen en ondernemingen goed kunnen doorlichten en kunnen checken dat alles in de haak is.’

“Hierdoor kunnen veiligheidsrisico’s voor onze inwoners in de toekomst verminderd en voorkomen worden”, vervolgde de burgemeester. “Zoals gesteld, dien ik als burgemeester te handelen binnen de werkelijkheid van het gedoogbeleid en het wettelijk kader zoals die nu bestaat, waarbij ik mijn inwoners tegen dergelijke gevaren van illegale hennepteelt dien te beschermen.”

Verder liet de burgemeester weten zich nog niet uit te willen laten over de eventuele resultaten van het Experiment gesloten coffeeshopketen.