PvdA Den Haag ziet wel iets in spreiding coffeeshops door de stad

Een mooi idee in theorie, maar in de praktijk blijkt het lastig haalbaar.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

In Den Haag zijn 36 coffeeshops, maar velen liggen bij elkaar in de buurt. De PvdA in Den Haag zou liever zien dat die 36 coffeeshops verspreid worden over de 44 wijken van Den Haag.

PvdA Den Haag wil de 36 coffeeshops spreiden over de 44 wijken

“Een coffeeshop zorgt vaak niet voor problemen”, liet de PvdA fractievertegenwoordiger Andrea Bartman weten aan Dagblad 070. De concentratie van coffeeshops rond de Weimarstraat en Noorderbeekdwarsstraat zou namelijk voor overlast zorgen: “Dat willen we de buurtbewoners niet aandoen. Dus minstens twee coffeeshops daar moeten weg. Alleen als die verdwijnen, blijven er te weinig coffeeshops over. Dat zorgt voor te veel bezoek en overlast bij die wie overblijven.”

“Een coffeeshop zorgt vaak niet voor problemen”

Volgens de PvdA is verhuizen een optie: “Met 44 wijken moet dat prima gespreid kunnen. Het zou toch mooi zijn als bijna elke wijk één coffeeshop heeft? We kunnen beginnen de eerste te verhuizen naar de Haagweg in Nieuw Waldeck. Daar zorgt één coffeeshop voor minder overlast dan drie rond de Weimarstraat.”

Mooi in theorie, in praktijk lastig haalbaar

Een mooi idee in theorie, maar in de praktijk blijkt het lastig haalbaar. Zo schreef coffeeshop Dizzy Duck, dat net zoals meerdere coffeeshops uit Den Haag in de prijzen viel bij de Highlife Cup, een beloning uit van 5000 euro voor de gouden tip voor een locatie om naar te verhuizen. Voor de goede orde: die is er nog steeds niet gekomen en Dizzy Duck zit nog altijd op dezelfde plaats.

De oppositie is er dan ook als de kippen bij, zoals de fractievoorzitter van het CDA in Den Haag, Kavish Partiman:

Ook het Wijkberaad Nieuw Waldeck ziet de komst van een coffeeshop niet zitten en biedt vandaag, 8 september, een petitie aan de burgemeester van Den Haag, laat Den Haag FM weten.