Rechtbanken New Jersey schrappen meer dan 360.000 cannabis gevallen

New Jersey is een van de vele staten die de afgelopen maanden automatisch cannabis-specifieke strafbladen hebben herzien en leeggemaakt.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

De rechtbanken van New Jersey hebben sinds 1 juli naar schatting 362.000 cannabis gerelateerde zaken afgewezen of geannuleerd, volgens gegevens die zijn verstrekt door de staatsrechtspraak en gerapporteerd door NJ.com.

New Jersey legaliseerde cannabis eerder dit jaar in februari, waarna het Hooggerechtshof van New Jersey een bevel heeft uitgevaardigd (PDF) dat voorziet in het automatische ontslag en verwijdering van bepaalde cannabis-delicten uit de strafbladen van de bevolking.

Maar liefst 150.000 inwoners van New Jersey zouden ook in aanmerking kunnen komen om hun cannabis-gerelateerde strafbladen automatisch te laten wissen door de rechtbanken zei MaryAnn Spoto, een woordvoerster van de rechterlijke macht. Mensen met cannabiszaken die niet automatisch worden geschrapt, kunnen een verzoek tot herziening indienen bij de rechtbank.

New Jersey volgt een trend

New Jersey is een van de vele staten die de afgelopen maanden automatisch cannabis-specifieke strafbladen hebben herzien en leeggemaakt. In Illinois zijn naar schatting 500.000 cannabis-gerelateerde strafbladen gewist, en in Californië hebben functionarissen bijna 200.000 records gewist. In Colorado werden 2,700 strafbladen voor cannabis overtredingen geschrapt.

“Praat niet over vrij gebruiken van cannabis door volwassenen zonder te praten over het leeg maken van strafbladen”

Californië, Illinois en New Jersey behoren tot de meer dan een dozijn staten die wetgeving hebben uitgevaardigd die expliciet toestaat of vergemakkelijkt dat eerdere veroordelingen voor cannabis worden geschrapt, ontruimd, anderszins aan de kant worden gezet of voor het publiek verzegeld.

Dergelijke acties zijn ook opgenomen in de Cannabis Administration and Opportunity Act plannen van Democratische Senatoren.

“Praat niet over vrij gebruiken van cannabis door volwassenen zonder te praten over het leeg maken van strafbladen,” zei Cory Booker (D-NJ) daarover in juli eerder dit jaar.

Cannabis Industrie Awards 2021
BronNJ.com

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES