Rechter geeft The Bulldog gelijk in langdurig geschil met Red Bull over energiedrankjes

De Amsterdamse rechtbank heeft geoordeeld dat Red Bull onrechtmatig heeft gehandeld jegens The Bulldog van Henk de Vries.

0
Bulldog Energy Drink Red Bull
Screenshot van The Bulldog website.
- Advertentie -

In een historisch juridisch gevecht tussen Red Bull en The Bulldog heeft de rechtbank Amsterdam de kant gekozen van laatstgenoemde. De rechter oordeelde dat Red Bull onrechtmatig heeft gehandeld jegens The Bulldog in hun langdurige strijd om energiedrankjes.

Red Bull vs. The Bulldog: Een decennialang geschil over merknamen en energiedrankjes

Het geschil tussen beide partijen draaide om het verbieden van The Bulldog om energiedrankjes op de markt te brengen, vanwege de gelijkenis in merknamen.

The Bulldog, vertegenwoordigd door Henk de Vries, eiste aansprakelijkheid van Red Bull voor €49 miljoen aan gederfde inkomsten.

Rechtbank Amsterdam verklaart Red Bull aansprakelijk en oordeelt in het voordeel van The Bulldog

De rechter gaf The Bulldog gelijk en oordeelde dat Red Bull volledig aansprakelijk is voor de schade veroorzaakt door het belemmeren van de exploitatie van The Bulldog Energy Drink.

Hoewel de hoogte van de schadevergoeding nog niet definitief is vastgesteld, is de advocaat van The Bulldog verheugd over de uitspraak en kijkt met vertrouwen uit naar de vaststelling van de schadeomvang.

Hoogte schadevergoeding van €49 miljoen nog niet definitief vastgesteld, Red Bull reageert niet op uitspraak

Ondertussen blijft Red Bull stil na de uitspraak, en de toekomst van het miljardenconcern in dit geschil blijft onzeker. De rechter neemt meer tijd om de omvang van de schade te bepalen, terwijl de juridische vertegenwoordiging van Red Bull nog niet heeft gereageerd op pogingen tot contact.