Rechter laat verhuizing coffeeshop De Bengel in Wageningen doorgaan

De rechter zag er geen spoedeisend belang in gezien de verbouwing en inrichting van de nieuwe locatie nog maanden gaat duren.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Een voorzieningenrechter is niet meegegaan in de bezwaren van buurtbewoners van de nieuwe locatie waar coffeeshop De Bengel in Wageningen naar gaat verhuizen.

Rechter laat verbouwing nieuwe pand in Wageningen van coffeeshop De Bengel doorgaan

Afgelopen 23 januari deed de voorzieningenrechter namelijk uitspraak in een spoedverzoek dat was aangespannen door de buurtbewoners. Maar de rechter zag er geen spoedeisend belang in gezien de verbouwing en inrichting van de nieuwe locatie nog maanden gaat duren.

In de samenvatting van de uitspraak valt te lezen:

De burgemeester heeft een gedoogvergunning en exploitatievergunning verleend. Verzoekers hebben bezwaar gemaakt bij de burgemeester. Zij willen voorkomen dat de vergunning in gebruik zal worden genomen voordat de burgemeester een beslissing op hun bezwaar heeft genomen daarom hebben zij de voorzieningenrechter verzocht een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter treft alleen een voorlopige voorziening als ‘’onverwijlde spoed’’ dat vereist. Gebleken is dat de vergunning niet in gebruik zal worden genomen voordat de burgmeester een beslissing op bezwaar heeft genomen. De voorzieningenrechter is van oordeel dat er dus geen spoedeisend belang is en een voorlopige voorziening zal om die reden niet worden getroffen.

Ondanks dat er al een tijdje een akkoord is van de burgemeester voor de verhuizing van coffeeshop De Bengel naar de Gerdesstraat, probeerden buurtbewoners door naar de rechter te stappen alsnog een stokje te steken voor de verhuizing.

Er waren namelijk 21 bezwaren ingediend tegen de verhuizing van coffeeshop De Bengel aan de Sportstraat in Wageningen naar waar een leegstaande snackbar staat in de Gerdesstraat, midden in een woonwijk.