Buurt naar de rechter om verhuizing coffeeshop De Bengel in Wageningen

Buurtbewoners proberen door naar de rechter te stappen alsnog een stokje te steken voor de verhuizing van coffeeshop De Bengel in Wageningen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Ondanks dat er al een tijdje een akkoord is van de burgemeester voor de verhuizing van coffeeshop De Bengel naar de Gerdesstraat, proberen buurtbewoners door naar de rechter te stappen alsnog een stokje te steken voor de verhuizing berichtte De Gelderlander vorige week.

21 bezwaren tegen de verhuizing van coffeeshop De Bengel, toch akkoord van burgemeester

Er waren namelijk 21 bezwaren ingediend tegen de verhuizing van coffeeshop De Bengel aan de Sportstraat in Wageningen naar waar een leegstaande snackbar staat in de Gerdesstraat, midden in een woonwijk.

“Omwonenden en andere belanghebbenden hebben afgelopen jaar hun mening kunnen geven. Ik heb recent ook nog met hen gesproken”, legde burgemeester Vermeulen destijds uit bij zijn akkoord.

“Dat waren goede en voor mij verhelderende gesprekken en ik heb begrip voor de zorgen. Maar er zijn geen nieuwe argumenten bijgekomen, die nu tot een ander besluit leiden.”

Later werd het pand ook nog eens gekraakt.

Rechter doet binnen twee weken uitspraak, gemeente beslist over vijf tot zes weken over de bezwaren

De gemeente heeft nog geen beslissing gemaakt over de bezwaarschriften. Maar de buurt wil nu via de rechter afdwingen dat zolang er geen beslissing is gemaakt, de coffeeshop niet open mag gaan.

De rechter in Arnhem zal binnen twee weken uitspraak doen bericht De Gelderlander.

Afgelopen dinsdag boog de bezwaarcommissie van de gemeente zich op een hoorzitting over de bezwaren.

De gemeente komt waarschijnlijk over vijf tot zes weken met een beslissing.