Rijksoverheid heeft vacature voor projectleider wietexperiment bij NVWA

De overheid zoekt een projectleider Experiment gesloten coffeeshopketen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

0
Rijksoverheid heeft vacature voor projectleider wietexperiment bij NVWA
Screenshot van de website werkenvoornederland.nl
- Advertentie -

De rijksoverheid heeft recentelijk een vacature geplaatst op werkenvoornederland.nl voor een projectleider Experiment gesloten coffeeshopketen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Projectleider Experiment gesloten coffeeshopketen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gezocht

In september vorig jaar moesten ook nog twee vacatures worden gevuld, niet bij de NVWA overigens, maar het is duidelijk dat er nog steeds mankracht nodig is bij de overheid om het wietexperiment in goede banen te leiden.

In 2020 werd de rol van de NVWA in het wietexperiment al bekend gemaakt. Een jaar later volgde de lab analyse methodieken die gebruikt zullen worden in de wietproef.

Omdat de pagina wordt verwijderd als de vacature is gevuld, volgt hieronder de tekst van de werkenvoornederland.nl website:

Functie­omschrijving
Werk jij graag aan uitdagende vraagstukken? Vind jij het leuk om een nieuw takenpakket, met daaraan gekoppelde toezichtmethoden te implementeren binnen de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) in samenwerking met externe partijen. Sta je stevig in je schoenen en kan je goed omgaan met complexe en politiek gevoelige vraagstukken? Dan is de functie van Projectleider Experiment gesloten coffeeshopketen echt iets voor jou!

De NVWA is toezichthouder op de productkwaliteit van cannabis als onderdeel van het Experiment gesloten coffeeshopketen. De afgelopen periode stond in het teken van de voorbereidingen voor de uitvoering van dit experiment en de ontwikkeling van toezichtmethoden. De komende tijd zal het toezicht verder vorm krijgen en zullen de methoden verder ontwikkeld en geïmplementeerd worden. Na de uitvoeringsfase zal het experiment in samenwerking met externe partners geëvalueerd worden. De NVWA is op zoek naar een projectleider voor de uitvoering van deze taken.

Wat ga je doen?
Als projectleider Experiment gesloten coffeeshopketen ga je aan de slag met kennisontwikkeling, het verder inregelen van het experiment, het doorontwikkelen van toezichtmethoden, de vertaling van wetgeving naar toezicht en de implementatie en evaluatie van het toezicht. Je bent voor de NVWA het aanspreekpunt voor de uitvoering van het experiment. Hierbij werk je samen met collega’s van diverse afdelingen binnen de NVWA, waaronder Inspectie, het laboratorium en Juridische zaken. Maar ook met externe partners, zoals de betrokken ministeries, de Inspectie Justitie en Veiligheid en de deelnemende gemeenten. Zowel binnen als buiten de NVWA ben jij de expert voor de NVWA-taken binnen het experiment. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen en speelt hier pro-actief op in. Samen met de NVWA-collega’s vertaal je de wetgeving en het beleid naar effectief toezicht en begeleid je inspecteurs bij de implementatie en uitvoering van het toezicht. Over de voortgang van je projecten en de resultaten leg je verantwoording af. Je geeft daarnaast invulling aan de reflectieve rol van toezichthouder waarin je ontwikkelingen op jouw expertisegebied en knelpunten in regelgeving signaleert en aan de kaak stelt. Ook lever je een bijdrage aan de beantwoording van Kamervragen en persvragen voor jouw expertisegebied.

Naast je werkzaamheden voor het experiment lever je ook een bijdrage aan andere projecten binnen het domein AT, zoals projecten die betrekking hebben op de (product)regulering van tabaksproducten.

Waar kom je te werken?
Je werkt vanuit het team HAP/AT binnen de afdeling Expertise van de directie Handhaven, een team met circa 15 bevlogen en gedreven professionals. Het team bestaat uit 2 clusters; het cluster Alcohol/Tabak/Cannabis (AT) en het cluster Horeca en Ambachtelijke producten (HAP).

Jij maakt onderdeel uit van het cluster AT, het cluster dat zich inzet voor het creëren van een rookvrije en gezonde generatie. Met het toezicht levert de NVWA een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het gebruik van tabak en het problematisch gebruik van alcohol en de uitvoering van het experiment gesloten coffeeshopketen.

Geïnteresseerd? Ga dan naar de vacature op werkenvoornederland.nl