Duitse OvJ vraagt Sensi Seeds om tekst en uitleg na inbeslagname 5800 bestellingen

Het zou gaan om 70.000 cannabis zaden uit meer dan 5.800 pakketjes ter waarde van 560.000 euro.

0
sensi seeds duitsland zaden inbeslagname
Via cannareporter.eu
- Advertentie -

Het is alweer een tijdje geleden dat er berichtgeving uit Duitsland kwam dat er een flinke hoeveelheid cannabis zaden is tegengehouden door de douane. Verschillende buitenlandse cannabis media berichten inmiddels dat het om voornamelijk zaden van Sensi Seeds zou gaan. Sensi Seeds zou ook gestopt zijn met het verzenden naar Duitsland, wat een enorme aderlating is voor een zadenbank. Duitsland is namelijk een van de grootste afnemers. In bovenstaande afbeelding is de correspondentie van de Officier van Justitie van Dortmund te lezen.

70.000 cannabis zaden uit meer dan 5.800 pakketjes van Sensi Seeds tegengehouden

Alleen al eind februari had de douane van Keulen sinds het begin van het jaar bijna 70.000 cannabis zaden uit het postverkeer gehaald. De zaden hadden een geschatte totale waarde van zo’n 560.000 euro.

“Toen we de post uit Nederland controleerden, hebben we tot nu toe meer dan 5.800 brieven met cannabis zaden ontvangen(…)”

“Toen we de post uit Nederland controleerden, hebben we tot nu toe meer dan 5.800 brieven met cannabis zaden ontvangen. Dat is een enorme toename van de smokkel die momenteel doorgaat”, zegt Jens Ahland in een persbericht, perswoordvoerder van het hoofdkantoor in Keulen. “Met de hoeveelheid zaden had een oppervlakte van ongeveer tien Bundesliga-voetbalvelden kunnen worden geplant. Uitgaande van een gemiddelde opbrengst van 100 gram per cannabisplant, zou de totale hoeveelheid marihuana iets minder dan zeven ton zijn geweest met een straatverkoopwaarde van bijna 70 miljoen euro”, vervolgt Ahland.

Tegen de klanten werden strafrechtelijke procedures ingeleid en doorgegeven aan de lokaal verantwoordelijke douanekantoren. De douane wist door het scannen van de barcode van de bestellingen wat er in zat.

Wie is er nu in overtreding van de wet?

Volgens de Duitse wet is de import van cannabis zaden in strijd met § 29 BtMG. Wietzaden die bij zadenbanken en rechtstreeks van kwekers worden gekocht, zijn zelf BtM (= verdovende middelen). Het maakt niet uit dat ze geen actief ingrediënt (THC bijvoorbeeld) bevatten. De opsporingsautoriteiten gaan ervan uit dat de zaden bestemd zijn voor illegale teelt.

volgens onze Nederlandse postwet is de besteller in overtreding

Alleen is volgens onze Nederlandse postwet de besteller in overtreding, niet de verzender. Elke verkoop gebeurt met verkoopvoorwaarden. Daarnaast kun je je ook afvragen of vogelvoer importeurs ook in de problemen kunnen komen vanwege hennepzaden.

Iets zuidelijker in Zwitserland is er ook wel bekend dat de douane pakketjes inkijkt maar ze door laat gaan, om pas politie langs de ontvanger te sturen een aantal maanden daarna. Wanneer er inmiddels planten uit die zaadjes zijn gekomen, worden de ontvangers dus alsnog op heterdaad betrapt en gestraft.

Vorig jaar is er nog een grote inval geweest bij een concurrent van Sensi Seeds en zijn 15 medewerkers van Dinafem opgepakt in Spanje.

We hebben Sensi Seeds uiteraard om een reactie gevraagd, maar zij lieten met een enkele mail weten niet in te gaan op lopende zaken.