Sinds 2018 vernietigden Canadese bedrijven 1,7 miljard gram aan onverkochte wiet

Overschot en gebrek aan coördinatie leiden tot recordvernietiging van onverkochte cannabisproducten in Canada.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

De gereguleerde cannabisindustrie in Canada heeft te maken met een groeiende vernietiging van onverpakte cannabisproducten, zo blijkt uit gegevens van Health Canada en onderzoek door de website MJBizDaily. In 2022 werd maar liefst 611,7 miljoen gram (1,3 miljoen pond) onverpakte cannabis vernietigd door gelicentieerde producenten, wat een stijging van bijna 44% betekende ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze alarmerende cijfers duiden op aanhoudende inspanningen binnen de industrie om een evenwicht te vinden tussen aanbod en vraag.

De omvang van de vernietiging: 1,7 miljard gram cannabis sinds 2018

Sinds Canada in 2018 als eerste grote land recreatieve cannabisverkoop legaliseerde, hebben Canadese bedrijven een verbijsterende hoeveelheid cannabis vernietigd.

Meer dan 1,7 miljard gram (3,7 miljoen pond) onverkochte, niet-verpakte gedroogde wiet is vernietigd.

Naast onverpakte wiet werden ook ongeveer 24 miljoen verpakkingen van cannabis vernietigd sinds 2018, wat vragen oproept over de duurzaamheid en efficiëntie van de cannabisproductie in Canada.

Overaanbod en gebrek aan coördinatie

Het overaanbod van cannabis in Canada wordt verder aangewakkerd door een gebrek aan coördinatie en regulering.

Met meer dan 1,2 miljard gram onverpakte voorraad in juni 2023, wijst recente data van Health Canada op een mogelijke verdere toename van het overschot, vooral tijdens de oogstmaanden september, oktober en november – bekend als ‘Croptober’.

Industrie-experts pleiten voor meer nationale coördinatie tussen de federale overheid, provinciale regelgevers en cannabislicentiehouders om de productie in lijn te brengen met de consumentenvraag en onnodige vernietiging te voorkomen.

In de zomer van 2022 berichtten we al dat er al 872.443.000 gram cannabis was vernietigd. Dat is dus inmiddels verdubbeld.