Studie: THCA en THC waardes nemen met 2% per maand af bij 20°C

De THCA en THC waardes van cannabis nemen af met 2% per maand bij 20 graden Celsius blijkt uit een nieuwe studie.

0
croptober sterke wiet in nederland
- Advertentie -

Volgens een nieuwe studie neemt het THC gehalte van cannabis met 2% per maand af bij 20 graden Celcius. De studie kwam aan het ligt dankzij een Tweet van cannabis journalist David Downs.

De THC waardes van cannabis nemen af met 2% per maand bij 20 graden Celsius

on de samenvatting van de studie valt, vrij vertaald, te lezen:

Deze studie werd uitgevoerd om het effect van temperatuur op de afbraak van cannabinoïden in gedroogde cannabisbloemen kwantitatief te onderzoeken. In totaal werden 14 cannabinoïden gevolgd met behulp van vloeistofchromatografie en tandem-massaspectrometrie in omgevingen met temperaturen van – 20 tot + 40 ∘C, die tot 1 jaar aanhielden. We vonden dat een netwerk van eerste-orde afbraakreacties zeer geschikt is om de waargenomen veranderingen voor alle cannabinoïden te modelleren. Hoewel de meeste onderzoeken zich richten op de effecten van hoge temperaturen op de cannabinoïden, biedt deze studie een zeer nauwkeurige kwantitatieve beoordeling van de kinetiek bij kamertemperatuur met toepassingen voor voorspellingen van de houdbaarheid en leeftijdsschattingen van cannabisproducten.

Een interessant gegeven, wetende dat binnenkort cannabis te koop zal zijn uit het wietexperiment. Maar dat als het blijft bewaard op 20 graden Celsius voor een maand, de gegevens op de verpakking over de inhoud van de cannabinoïden technisch gezien niet meer zullen kloppen. Het is dus zaak om de wiet goed te verpakken en niet bij een hoge temperatuur te bewaren.

Ook moet er voor worden gewaakt dat de wiet niet te droog is, wat voor kwaliteitsverlies zorgt met name voor aanwezige terpenen.

De volledige studie is overigens online te lezen, maar moet je wel 40 dollar voor neertellen.