Terugkijktip! The Union: The Business Behind Getting High

De film die destijds in 2011 mijn ogen opendeed voor de mogelijkheden van de legale cannabis industrie.

0
- Advertentie -

De film die destijds in 2011 mijn ogen opendeed voor de mogelijkheden van de legale cannabis industrie, was The Union: The Business Behind Getting High. Inmiddels alweer uit 2007, de film laat zien hoe de ondergrondse markt in Canada en de VS opereerde voordat het legaal werd.

Over The Union: The Business Behind Getting High

De film onderzoekt de kweek, verkoop en handel in cannabis. De documentaire onderzoekt de ondergrondse markt door interviews te houden met kwekers, politieagenten, criminologen, psychologen, economen, artsen, politici en iconen van de popcultuur, en laat zien hoe de handel groeit ondanks het feit dat het een criminele onderneming is. De geschiedenis van cannabis en de redenen voor het huidige verbod worden besproken, waarbij het vaak wordt vergeleken met het alcoholverbod in de Verenigde Staten in de jaren twintig.

De kwekers en handelaren, worden vergeleken met de bendes die tijdens de drooglegging in de grote Amerikaanse steden verschenen, met de bedoeling te profiteren van de verkoop van illegale alcohol. De film beantwoordt veel vragen over cannabis, waaronder de vermeende gezondheidseffecten van cannabisgebruik, de theorie over gateway-drugs en wat er zou kunnen gebeuren als cannabis werd gelegaliseerd. De film bespreekt ook de medicinale waarde van de cannabisplant en wat de farmaceutische industrie te verliezen heeft door cannabis legalisatie.

Het vervolg: The Culture High

In 2014 kwam dan het vervolg op The Union: The Culture High.

The Union is hierboven in volledigheid op YouTube te zien, The Culture High is hieronder toegevoegd. Maar ook te zien op Netflix.