Tilray’s CBD100 goedgekeurd voor klinische onderzoeken in Australië

Tilray Medical's CBD100 is goedgekeurd voor gebruik in klinische onderzoeken in Australië en is goedgekeurd als medicijn in Nieuw Zeeland.

0
Tilray medical
Via Globe Newswire
- Advertentie -

Tilray (NASDAQ:TLRY) maakte eerder deze week bekend in een persbericht dat haar divisie voor medicinale cannabis, Tilray Medical, goedkeuring en verificatie heeft ontvangen van The Natural Health Science Foundation (NHSF) voor haar vlaggenschipproduct, Tilray Purified Oral Solution (OS) CBD100, voor gebruik in klinische onderzoeken in Australië en Nieuw-Zeeland.

Tilray Medical’s CBD100 is goedgekeurd voor gebruik in klinische onderzoeken in Australië

Denise Faltischek, Chief Strategy Officer en Head of International, Tilray Brands, zei daarover in het persbericht: “De NHSF (Natural Health Science Foundation) kwaliteits- en gelijkwaardigheidstestgoedkeuring is een bewijs van de hoge normen die Tilray Medical op alle internationale cannabismarkten hanteert. Terwijl Tilray blijft groeien, zijn we enorm trots om erkend te worden als een vertrouwde cannabispartner en voor de kwaliteitsnormen die we aan patiënten wereldwijd leveren.”

George Polimenakos, General Manager, Tilray Medical ANZ (Australië en Nieuw-Zeeland) merkte op in het persbericht: “We zijn zeer tevreden met dit resultaat en zijn trots om EU-GMP-gecertificeerde producten te kunnen leveren aan patiënten in Australië en Nieuw-Zeeland. Onze productkwaliteit laten valideren door de NHSF toont Tilray’s toewijding aan het leveren van cannabisproducten van de hoogste kwaliteit aan onze patiënten.”

De NHSF is een onafhankelijke non-profitorganisatie die patiënten, consumenten en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg helpt bij het maken van weloverwogen keuzes voor natuurlijke geneeskunde op basis van robuuste wetenschap. NHSF gelooft dat natuurlijke medicijnen waardevol zullen zijn in de moderne wetenschappelijke medische praktijk als ze de beste praktijken van kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid volgen door middel van transparantie en bewijs.

Nigel Pollard, voorzitter van de Natural Health Science Foundation, zei: “Tilray Purified OS CBD100 is grondig beoordeeld door onafhankelijke experts en voldoet aan de kwaliteits- en equivalentienormen van de Natural Health Science Foundation. Dit betekent dat het product een reproduceerbaarheidsbasis heeft die dient als een geldige medische interventie, vanuit wetenschappelijk oogpunt, voor gebruik door patiënten en om te testen in een klinische proef.”

Goedgekeurd als medicijn in Nieuw Zeeland

Naast de goedkeuring die is ontvangen van de NHSF-standaard voor wetenschappelijke reproduceerbaarheid voor klinische onderzoeken, heeft het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid geverifieerd dat de Tilray Purified OS CBD100 voldoet aan de kwaliteitsnormen om consistentie te garanderen van de producten die artsen aan hun patiënten voorschrijven.

Tilray Medical is een van de toonaangevende leveranciers van medicinale cannabis in Australië en Nieuw-Zeeland voor commerciële, medelevende toegang en onderzoeksdoeleinden. Patiënten in Australië en Nieuw-Zeeland kunnen toegang krijgen tot medicinale cannabisproducten door hun arts te raadplegen.

Cannabis Industrie Awards 2023