Toekomstige coffeeshop Magic Doetinchem belooft verbeterde veiligheid

De toekomstige coffeeshop Magic in Doetinchem heeft tijdens een informatieavond afgelopen vrijdag beloftes gemaakt aan bezorgde omwonenden om de veiligheid te waarborgen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Tijdens een informatieavond afgelopen vrijdag voor bezorgde omwonenden van de toekomstige coffeeshop Magic in Doetinchem werden beloftes gemaakt om de veiligheid te vergroten. De aanwezigheid van beveiligers en de aanpak van exploitant Mouhsin Ziani zouden moeten bijdragen aan verminderde overlast voor de buurt. Dit optimisme komt echter niet zonder enige onzekerheid, aangezien bezwaarmakers nog tot aan de Raad van State kunnen gaan om hun zorgen te uiten.

Veiligheid prioriteit: twee beveiligers standaard bij toekomstige coffeeshop Magic in Doetinchem

Tijdens de openingstijden van de nieuwe coffeeshop Magic in Doetinchem, van 18.00 uur tot middernacht op doordeweekse dagen en van 12.00 uur tot middernacht in het weekend, zullen standaard twee beveiligers de veiligheid waarborgen.

Deze beveiligers zullen verantwoordelijk zijn voor het surveilleren rond de coffeeshop en zullen alle overlast aanpakken, zelfs als deze niet rechtstreeks aan de coffeeshop kan worden toegeschreven schrijft De Gelderlander.

Als de beveiligers de situatie niet alleen aankunnen, zullen ze de politie inschakelen.

Bezwaren en onzekerheid omtrent opening

Hoewel er momenteel geen aanzienlijke overlast is in de buurt van de Veemarkt, hebben verschillende buurtbewoners zienswijzen ingediend, wat kan leiden tot bezwaarprocedures.

De exacte openingsdatum van de coffeeshop blijft onduidelijk door de potentiële juridische obstakels.

Bezwaarmakers hebben al anderhalf jaar om hun zorgen te uiten.

Expertise en naam van eigenaar Ziani Brengen geruststelling in de Buurt

Mouhsin Ziani, de exploitant van Magic Doetinchem, heeft 22 jaar ervaring in de coffeeshopbranche en geniet een goede reputatie. Hij is ook eigenaar van de coffeeshop Magic in Den Haag. Dit is een geruststellend feit voor buurtbewoners die zich zorgen maken over de impact van de nieuwe coffeeshop op hun woonomgeving.

Parkeerproblemen, vaak geassocieerd met coffeeshops, zijn een punt van zorg voor de buurt. De nabijgelegen Diamond-coffeeshop, die een goede reputatie heeft bij omwonenden, ondervindt ook parkeeroverlast aan de achterzijde.

Magic Doetinchem heeft echter een voordeel doordat de hele parkeerplaats vanuit de coffeeshop zichtbaar is, wat hopelijk bijdraagt aan een betere handhaving van de orde.