Twitter toont nu gezondheidswaarschuwing bij zoekterm ‘marijuana’

Maar doet dit niet voor alcohol gerelateerde zoektermen.

0
twitter marijuana verslaving
- Advertentie -

Twitter werkt sinds kort samen met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om verslavingszorg te promoten wanneer gebruikers van het sociale mediaplatform zoeken naar “marijuana” of bepaalde andere aan middelen gerelateerde zoekwoorden. Een dergelijke gezondheidswaarschuwing verschijnt niet bij de resultaten voor aan alcohol gerelateerde termen.

Boodschap niet zichtbaar in Nederland

In samenwerking met de Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA), begon Twitter vorige week een melding toe te voegen boven relevante tweets over bepaalde drugstermen die zegt: “Als jij of iemand die je kent worstelt met middelengebruik, ben je niet de enige. ” Het leidt gebruikers naar de SAMHSA-hulplijn en website. Dat meldt Marijuana Moment.

boodschap niet zichtbaar bij alcohol gerelateerde zoektermen

Een snelle check op Twitter op de Nederlandse instelling levert geen vergelijkbare boodschap op.

Wat wel opvallend is, is dat de boodschap niet zichtbaar is bij alcohol gerelateerde zoektermen.

Alcohol staat op nummer 3, terwijl cannabis op nummer 11 staat in de ranking naar schadelijkheid van drugs door het RIVM.

Cannabis bedrijven hebben het al moeilijk met adverteren

Het was hiervoor al niet makkelijk om te adverteren voor cannabis bedrijven. De meeste sociale media platforms staan geen betaalde promoties toe, waardoor het concurreren met alle andere boodschappen op de platforms een zeer moeilijk opgave is.

De andere belangrijke optie voor promotie is Google. Voor de meeste websites is Google de bron waar de meeste bezoekers via komen. Ook Google staat promotie voor cannabis gerelateerde bedrijven niet toe, alhoewel je heel af en toe wel bedrijven het ziet proberen.

Zover bij cannabisindustrie.nl bekend, raden wij aan deze betaalde promoties links te laten liggen. De mogelijke consequenties zoals dat je account(s) wordt gedeactiveerd, zijn het niet waard. Een van de platforms waar de cannabisindustrie floreert, is Instagram. Daarbij moet wel een kanttekening worden gemaakt dat ook zij geregeld cannabisindustrie accounts verwijderen.