Vandaag uitspraak Suver Nuver rechtszaak, live te volgen vanaf 13.15

De uitspraak in de Suver Nuver rechtszaak voor het overtreden van de Opiumwet en de Geneesmiddelenwet zal vandaag live te volgen zijn.

0
uitspraak rechtszaak suver nuver
- Advertentie -

Vandaag zal om 13.15 de uitspraak in de Suver Nuver rechtszaak live te volgen zijn laat de stichting weten in een email. Niet alleen Suver Nuver staat voor de rechter, maar ook de oprichter Rinus Beintema. Beiden worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet en de Geneesmiddelenwet.

Update, 18 november, 13:43: Suver Nuver schuldig aan geneesmiddelenwet overtreding, geen straf

Tijdens de inhoudelijke behandeling op 14 oktober maakte het OM de strafeisen bekend: een boete van 100.000 euro waarvan 60.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar voor de stichting zelf. Tegen Beintema werd een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met een proeftijd van 3 jaar en daarnaast een werkstraf met de duur van 120 uur geëist.

Bij de strafeisen is voor een langere proeftijd gekozen dan te doen gebruikelijk zodat het OM langer enige controle kan laten houden. “Dat is van belang omdat ik de overtuiging heb dat het zich houden aan wet- en regelgeving niet vanzelf gaat.”, aldus de officier van Justitie.

Drie hete hangijzers

Jef Martens volgde eerder via een livestream de Suver Nuver rechtszaak op 14 oktober en deed uitgebreid verslag. Daarin besprak hij onder andere drie hete hangijzers:

  1. Cannabisolie als voedingssupplement
  2. De cannabis spagaat in de Opiumwet
  3. Verzuim handhaving en gedoogbeleid

Het zal dus een uiterst interessante rechtszaak worden. Mocht de stichting volgens de eisen overigens schuldig worden bevonden, mag het daarna niet verder gaan met de activiteiten waar ze voor zijn veroordeeld.

Wel zullen ze dan nog in hoger beroep kunnen, waarin de straffen mogelijk nog hoger worden. Maar ook mogelijk vrijspraak of een 9a lonkt (schuldig zonder strafoplegging). In dat laatste geval, mogen ze ook niet verder gaan met hun activiteiten.

De rechtszaak is live te volgen via deze livestream link.