Vergunningsaanvraag voor coffeeshop in Berkel-Enschot ingediend

De ondernemer diende een officiële aanvraag in bij de gemeente, ondanks protest en duizenden handtekeningen tegen de geplande coffeeshop.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Ondanks dat de plannen voor een coffeeshop in winkelcentrum Koningsoord (Berkel-Enschot) voor verdeeldheid zorgen, is er toch een officiële vergunningsaanvraag ingediend door de ondernemer bij de gemeente Tilburg berichtte afgelopen zaterdag het Brabants Dagblad.

Met de vereiste dertien weken voor beoordeling in het vooruitzicht, moet de initiatiefnemer aan verschillende eisen voldoen, waaronder een Bibob-toets om de bron van de investeringen te verifiëren. De initiatiefnemer voor de coffeeshop is de in Helmond gevestigde De Brabant Makelaar.

Vereniging van eigenaren, winkeliersvereniging en buurtbewoners spreken zich uit

Het protest tegen de locatiekeuze midden in het winkelcentrum heeft inmiddels ruim 4400 handtekeningen opgeleverd. De Vereniging van eigenaren Koningsoord (VvE) staat achter de reeds gemaakte afspraken die drugsactiviteiten in het centrum verbieden.

De ondernemer heeft al gesprekken in de wijk gevoerd, maar de VvE heeft haar uitnodiging voor de omgevingsdialoog afgewezen vanwege haar duidelijke afwijzing van de coffeeshop.

In tegenstelling tot de VvE, staat de winkeliersvereniging Koningsoord open voor het horen van de plannen van de ondernemer.

De dorpsraad heeft haar bezwaren echter niet gewijzigd na een open gesprek met de initiatiefnemer.

Tweede lotnummer van Tilburgse loting eerder verworpen

Burgemeester Theo Weterings heeft al toestemming gegeven voor twee extra coffeeshops in de gemeente Tilburg, bovenop de elf reeds bestaande.

De locatiekeuze voor de coffeeshop in Berkel-Enschot werd bepaald via een loting, terwijl een vergelijkbare locatie in winkelcentrum Verdiplein is verworpen vanwege de nabijheid van een jongerencentrum.