Voor einde 2023 duidelijkheid over komst coffeeshop in Noordoostpolder

Voor het einde van het jaar 2023 moet duidelijkheid komen of er een coffeeshop mag worden gevestigd in de gemeente.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Nadat vorig jaar bekend werd dat de nieuwe coalitie open staat voor de komst van een coffeeshop in de gemeente Noordoostpolder en later de voorbereidingen zijn getroffen daartoe, berichtte eind vorige week het Algemeen Dagblad dat voor het einde van het jaar 2023 duidelijkheid moet komen of er een coffeeshop mag worden gevestigd in de gemeente.

Komst coffeeshop in Noordoostpolder in ‘fase 1’

Daarvoor loopt nu een verkennend onderzoek, de zogenaamde ‘fase 1’. In deze fase wordt gekeken naar het verstrekken en gebruiken van cannabis en de bijbehorende overlast in Noordoostpolder. En hoe dit kan verbeteren door de komst van een coffeeshop, waarbij gekeken wordt naar de ervaringen in regio (Kampen, Lelystad, Zwolle en Steenwijk).

Daarbij willen ze dergelijke vragen beantwoorden zoals:

  • Merken zij positieve of negatieve gevolgen van het legale verkooppunt voor hasj en wiet?
  • Hoe hebben zij dat organisatorisch geregeld?
  • Is het mogelijk om een coffeeshop naar verloop van tijd te sluiten als het toch niet bevalt?

Antwoorden op de vragen zullen worden gepresenteerd in het ‘fase 1’ onderzoek uitgevoerd door een extern bureau. De resultaten worden in het najaar verwacht.

‘Fase 2’: Waar gaat de coffeeshop precies komen? En wie gaat de coffeeshop uitbaten?

Wanneer de eerste fase is afgerond en de resultaten positief zijn, zal worden gekeken waar de coffeeshop precies moet komen, waarschijnlijk in of bij Emmeloord. En wie de uitbater gaat worden.

De opening van de coffeeshop zal dus nog wel even op zich laten wachten.