Gemeente Noordoostpolder open voor komst coffeeshop in coalitieakkoord

De gemeente Noordoostpolder in het noorden van Flevoland staat open voor de komst van een coffeeshop blijkt uit het coalitieakkoord.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De gemeente Noordoostpolder in het noorden van Flevoland staat open voor de komst van een coffeeshop, zo blijkt uit het eerder deze week gepresenteerde coalitieakkoord bericht De Stentor.

Inwoners gemeente Noordoostpolder krijgen een coffeeshop

Het maandagmiddag gepresenteerde coalitieakkoord van twee lokale partijen PU en ONS en de bekendere VVD en PvdA, is een coalitieakkoord waarbij geen christelijke partijen zijn betrokken en daarmee de weg vrij is voor de komst van een coffeeshop. Bij voorkeur als een stichting met randvoorwaarden: “Er is landelijk wel een model dat we kunnen overnemen”, zei beoogd wethouder Toon van Steen (Politieke Unie, PU) daarover. “We geven niet zomaar iemand toestemming.”

“We geven niet zomaar iemand toestemming”

In het artikel wordt verwezen naar het Bussems model, naar de stichting coffeeshop aldaar, Piramide. Daarbij werden door de gemeente regels vastgesteld die werden goedgekeurd door de officier van justitie. Binnen de kaders mag er cannabis worden verkocht.

Vragen als wie, wat en waar worden nog niet beantwoord. Maar zodra er meer informatie naar buiten komt over de plannen van de gemeente, zullen we er over berichten.

Stichting coffeeshops niet nieuw

Naast de Piramide, zijn er nog meer stichting coffeeshops in Nederland. Het is dus niet een heel vooruitstrevend idee. Zo opende er met de stichting coffeeshop De Ambassade in Zwijndrecht er recentelijk weer eentje, nadat de eerdere stichting coffeeshop op dezelfde plek werd gesloten op last van de gemeente.