Begin tweede kwartaal duidelijkheid over tweede coffeeshop Helmond

Helmond wacht op een onderzoek dat verwacht wordt in het tweede kwartaal van 2023 voordat over een tweede coffeeshop kan worden gepraat.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Al zo’n vijf jaar wordt er in in Helmond geprobeerd om een tweede coffeeshop te openen. Eind vorig jaar werd bekend dat begin 2023 duidelijkheid zou komen over de mogelijkheden voor een tweede coffeeshop. Dat is nog steeds in de planning, maar is wel weer iets vertraagd naar het tweede kwartaal van 2023.

Update, 22 juni 2023: Helmond wacht wietexperiment af voor beslissing over tweede coffeeshop

Helmond zou zelfs vijf coffeeshops kunnen hebben

De stad met 91.000 inwoners heeft namelijk nog steeds maar één coffeeshop, terwijl uit vorig jaar gepubliceerd onderzoek bleek dat er in de gemeente plaats is voor meer. Veel gemeenten hanteren beleid wat zegt dat er per 15.000 tot 40.000 inwoners een coffeeshop zou moeten zijn. Maar welke berekening je ook maakt, het is duidelijk dat een coffeeshop erg schraal is voor het aantal inwoners.

Volgens het onderzoek zouden zelfs vijf coffeeshops mogelijk zijn in Helmond, maar volgens de onderzoekers en de gemeente zelf willen ze hooguit gaan voor maximaal twee  of drie coffeeshops.

Tweede kwartaal van 2023 resultaten onderzoek verwacht

Het Eindhoven’s Dagblad berichtte eind vorige week dat de burgemeester van Helmond Elly Blanksma (CDA) een update heeft gestuurd aan de lokale politiek. Bureau Breuer & Intraval is namelijk bezig met een onderzoek over wat de effecten zijn van aanpassing van het coffeeshopbeleid op de volksgezondheid en op de openbare orde in Helmond.

De resultaten van het onderzoek worden verwacht in het tweede kwartaal van 2023, waardoor de politiek er waarschijnlijk pas over een maand of twee voor het eerst iets over kan zeggen.

Tot frustratie van de lokale politici.