VWS minister Kuipers bezocht wietproef teler en sprak meerdere partijen

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Ernst Kuipers sprak vorige week een wietproef teler in Drachten en verschillende partijen zoals telers, coffeeshophouders en de gemeente Smallingerland.

0
Ernst Kuipers minister volksgezondheid welzijn en sport kamervragen medicinale cannabis
Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Ernst Kuipers (D66). Foto: Martijn Beekman (via rijksoverheid.nl)
- Advertentie -

Voor zij die het gemist hadden, vorige week maakte minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Ernst Kuipers (D66) bekend in een Tweet dat hij in Drachten (gemeente Smallingerland, Friesland) een wietproef teler heeft bezocht (zover ik weet betreft dat Leli Holland / Village Farms) en sprak hij met verschillende partijen zoals telers, coffeeshophouders en de gemeente Smallingerland.

“Ik ging vandaag in Drachten langs bij een van de telers die betrokken is bij het wietexperiment. We spraken met verschillende partijen zoals telers, coffeeshophouders en de gemeente Smallingerland over waar ze tegenaan lopen tijdens de voorbereidingen op het experiment,” schreef Kuipers op Twitter.

“Ik vind het belangrijk dat het wietexperiment goed verloopt, zodat we hier van kunnen leren hoe we de problemen rondom het gedoogbeleid kunnen oplossen(…)”

Hij vervolgde: “Ik vind het belangrijk dat het wietexperiment goed verloopt, zodat we hier van kunnen leren hoe we de problemen rondom het gedoogbeleid kunnen oplossen. Heel fijn om aanwezig te zijn bij dit constructieve gesprek hierover. Veel dank aan de betrokkenen voor hun inzet!”

Eerder dit jaar in april bracht Kuipers ook al als eerste minister van VWS ooit een werkbezoek aan een coffeeshop, Het Paradijs in Breda welteverstaan.

Daar was met name burgemeester Paul Depla van Breda ook erg blij mee, zo gaf hij aan op het 25-jaar PCN symposium van afgelopen vrijdag.

Hij gaf Kuipers dan ook meerdere complimenten voor zijn inzet voor het Experiment gesloten coffeeshopketen tot nu toe.