Wat vinden Engelsen van een toeristenverbod voor coffeeshops in Amsterdam?

"Diepe domheid. Je creëert hiermee een drugsprobleem."

0
amsterdam coffeeshops coffeeshoptoerisme drugstoerisme petitie toeristenverbod
- Advertentie -

Vorige week donderdag vergaderde de gemeenteraad in Amsterdam over het invoeren van een toeristenverbod voor de coffeeshops. De coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, D66 en SP zijn zeer kritisch. Tegen zijn Bij1, de Partij voor de Dieren en DENK. Terwijl ChristenUnie, het CDA en de VVD het plan steunen. Eerder was al een kleine meerderheid van het AT5 panel is tegen het plan. Wat vinden de Engelsen eigenlijk van een mogelijk toeristenverbod?

Wat vinden de Engelsen eigenlijk van een mogelijk toeristenverbod?

Het nieuws over het plan om de toeristen te weren uit de Amsterdamse coffeeshops, gaat al een paar weken de hele wereld over. Ons viel op tijdens een rondgang afgelopen weekend over Instagram, dat een van de grootste (als het niet de grootste is) cannabis gerelateerde accounts uit het Verenigd Koninkrijk @londoncannabisclub over het plan berichtte en vroeg aan hun volgers hoe zij daarover dachten.

Daaruit maakten we een selectie van de antwoorden.

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

“Ze zeggen dit al sinds ik een kind was”

De comment die het vaakst ‘leuk’ werd gevonden was: “Saai … Ze zeggen dit al sinds ik een kind was”.

(…)terugkeer van de zwarte markt(…)

Een ander vaak leuk gevonden comment was “Ik zie niet wat het zal bereiken, een terugkeer van de zwarte markt en de lokale bevolking die de prijzen opdrijven met dealers.(…)”

“De wiet is daar [Amsterdam] toch shit(…)”

Maar er werd ook gereageerd dat ze dan wel naar een andere stad gaan op de wereld. “Met de keuzes van LA, Las Vegas (binnenkort New York) en Barcelona als alternatieve bestemmingen, betwijfel ik of iemand huilt om Amsterdam.”

Dat zei ook een ander: “De wiet is daar [Amsterdam] toch shit .. Spanje is beter.”

“Houd je haze, we hebben het niet nodig”

Sommigen namen hun eigen wiet toch al zelf mee: “Het kan me niet echt schelen …. Als ik daar ben, merk ik dat ik mijn eigen wiet rook die ik toch heb meegenomen lol. De sfeer in Amsterdam is jaren geleden veranderd, niet zo uitnodigend als het was, en de kwaliteit van de wiet is over het algemeen zielig.”

Of trokken onze haze (een populaire soort wiet in Nederlandse coffeeshop) toch al niet meer: “Houd je haze, we hebben het niet nodig.”

“(…)Alsof we niet genoeg problemen hebben”

Afsluiten doen we met deze comment: “Diepe domheid. Je creëert hiermee een drugsprobleem. De straatjunkies hebben dan een manier om wat geld te verdienen door onschadelijke, eigenlijk genezende, cannabis voor toeristen te kopen. Het kapitalisme verkloot het weer. Genoeg is genoeg. Wereldwijde menselijke eenheid tegen mondiale domheid. Alsof we niet genoeg problemen hebben.”