WeedMaps na fusie met Silver Spike naar de beurs, geschatte waarde 1,5 miljard dollar

WeedMaps gaat naar de NASDAQ.

0
Weedmaps
Foto: Facebook pagina WeedMaps.

WeedMaps en Silver Spike Acquisition Corp. (NASDAQ:SSPK), een beursgenoteerd overnamebedrijf, kondigden vorige week in een persbericht een overeenkomst aan voor een fusie die ertoe zou leiden dat WeedMaps toe zal treden tot de NASDAQ. De geschatte waarde van het eigen vermogen na de transactie van het gecombineerde bedrijf is ongeveer $ 1,5 miljard dollar en levert tot $ 575 miljoen aan bruto-opbrengsten op via de ongeveer $ 250 miljoen aan contanten die Silver Spike Acquisition Corp. in vertrouwen houdt en volledig toegezegde gewone PIPE aandelen van $ 325 miljoen.

Reactie Chris Beals, CEO van WeedMaps

Het gecombineerde bedrijf zal worden geleid door Chris Beals, Chief Executive Officer van WeedMaps. WeedMaps is in 2008 opgericht als een online marktplaats voor vermeldingen voor cannabisgebruikers en -bedrijven. Het bedrijf biedt uitsluitend software en andere technologische oplossingen zonder de plant aan te raken, wat het NASDAQ-vriendelijk maakt. WeedMaps heeft de afgelopen vijf jaar een omzetgroei van 40% gerealiseerd en ligt op schema om $ 160 miljoen aan omzet en $ 35 miljoen aan EBITDA te genereren voor 2020.

“We geloven hartstochtelijk in de kracht van cannabis en het belang van veilige, legale toegang tot cannabis voor consumenten wereldwijd.(…)”

“We zijn verheugd om samen te werken met Silver Spike om WMH over te brengen naar onze volgende groeifase als beursgenoteerd bedrijf”, aldus Chris Beals, CEO van WMH in het persbericht. “We geloven hartstochtelijk in de kracht van cannabis en het belang van veilige, legale toegang tot cannabis voor consumenten wereldwijd. Met deze fusie kunnen we doorgaan met het opschalen van de Weedmaps-marktplaats in de VS en internationaal ten dienste van onze gebruikers, terwijl we de functionaliteit van ons WM Business SaaS-aanbod ten dienste van onze klanten uitbreiden. Onze samenwerking met Silver Spike zal ons een sterker platform bieden om onze missie te bevorderen om te pleiten voor legalisatie, sociale rechtvaardigheid en licenties in veel rechtsgebieden, terwijl we cannabisbedrijven de tools bieden die nodig zijn om te slagen in een zeer complexe wereld van regelgeving. Ik ben dankbaar voor de voortdurende steun van mijn teamgenoten en investeerders en zeer dankbaar voor de duizenden – en wat ik verwacht dat het in de loop van de tijd honderdduizenden zijn – zakelijke klanten op ons platform. We krijgen energie van de mogelijkheden om onze zakelijke klanten te blijven helpen, terwijl gereguleerde cannabismarkten zich uitbreiden en groeien.”

In de cannabisindustrie ligt WeedMaps al een tijdje onder vuur

WeedMaps vermeldt duizenden illegale cannabisaanbieders in heel Canada op haar website, evenals enkele van de legale wietwinkels in Canada. Legale cannabis winkels in Canada vroegen dan ook eerder dit jaar aan de politie om een onderzoek te starten naar WeedMaps. Hetzelfde speelt in Californië.