Wietexperiment Basel zal zwarte markt prijzen hanteren voor verkoop

Een gram zal tussen de CHF8 (8,31 euro) en CHF12 (12,47 euro) kosten.

0
Zwitserland legalisering regulering cannabis experiment meerderheid peiling
- Advertentie -

Het eerste lokale ‘wietexperiment’ van Zwitserland zal op 15 september beginnen in Basel voor een maximum van 370 deelnemers die ouder zijn dan 18 jaar. De deelnemers zullen daarvoor wiet kunnen kopen die qua prijs gelijk is aan de zwarte markt.

370 deelnemers aan wietexperiment Basel zullen vier soorten wiet en twee soorten hasj tussen de 8 en 12 euro kunnen kopen

Zes verschillende producten maar, vier soorten cannabis toppen en twee soorten hasj, zullen worden verkocht in negen door de autoriteiten geselecteerde apotheken, zei de kantonnale minister van Volksgezondheid Lukas Engelberger vorige week donderdag.

Een gram zal daarom tussen de CHF8 (8,31 euro) en CHF12 (12,47 euro) kosten

De prijzen die de apotheken hanteren zullen rond de prijzen op de zwarte markt liggen voor producten met een THC-gehalte. Een gram zal daarom tussen de CHF8 (8,31 euro) en CHF12 (12,47 euro) kosten. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat vrijwel alles in Zwitserland duurder is dan in Nederland.

Het Federaal Bureau voor Volksgezondheid gaf het experiment in april goedkeuring. Het zal deel uitmaken van een project van de Universiteit van Basel, haar psychiatrische klinieken en de kantonnale gezondheidsafdeling.

Het is bedoeld om de effecten van nieuwe regelgeving op het recreatief gebruik van cannabis te helpen evalueren en uiteindelijk de verspreiding op de zwarte markt tegen te gaan.

Zwitserland op koers naar volledige legalisering van cannabis

In september vorig jaar liet de federale regering weten dat het de regels omtrent medicinale cannabis wil versoepelen en het verbod wil opheffen. Nog beter nieuws kwam in oktober vorig jaar, toen de commissie Sociale Zekerheid en Gezondheid van de Raad van Staten beveelde dat Zwitserland cannabis moet legaliseren. Eerder ging al de volksgezondheidscommissie van de Nationale Raad in Zwitserland akkoord. De regering moet nu een wetsvoorstel gaan maken, maar heeft besloten eerst te experimenteren.

Cannabis Industrie Awards 2023