Zwitserse gezondheidsprofessionals verkennen Cannabis Social Clubs in Barcelona

Zwitserse gezondheidsprofessionals betrokken bij het experiment in Zürich bezochten eerder deze maand een Cannabis Social Club in Barcelona.

0
Catalonië
- Advertentie -

Eerder deze maand bezocht een groep Zwitserse gezondheidsprofessionals betrokken bij het nieuwe pilotprogramma in Zürich een lokale Cannabis Social Club in Barcelona om informatie uit te wisselen over strategieën voor schadebeperking, cannabisconsumptiepatronen en het potentieel van Cannabis Social Clubs om positieve verandering te stimuleren.

Zwitserse gezondheidsprofessionals betrokken bij het nieuwe pilotprogramma in Zürich bezoeken Cannabis Social Club in Barcelona

De uitwisseling tussen de betrokkenen bij de Zwitserse en Catalaanse modellen leverde verschillende inzichten op.

De Zwitserse delegatie besprak de details van hun experiment en hun perspectieven op de parameters van het programma. Een vertegenwoordiger uit Zürich merkte op: “De pilotstudie bevindt zich nog in de beginfase en wordt geconfronteerd met uitdagingen en vooroordelen in een nog opkomend onderzoek- en reguleringsveld.”

Het pilotprogramma in Zürich benadrukt educatie boven strafmaatregelen en streeft naar een compassionele en effectieve aanpak.

Sommige deelnemers experiment willen cannabis verkrijgen via Cannabis Social Clubs

De Zwitserse delegatie voert om de zes maanden enquêtes uit om veranderingen te volgen en gegevens te verzamelen. De hoop is dat gereguleerde toegang tot cannabis deelnemers zal aanmoedigen om verschillende producten te verkennen en producten te vinden die bij hun behoeften passen, mogelijk weg van het zoeken naar de variëteiten met de hoogste THC-gehaltes.

Er was ook erkenning van diverse voorkeuren. Sommige deelnemers willen cannabis via Cannabis Social Clubs gebruiken, terwijl anderen de voorkeur geven aan cannabis uit apotheken en het gebruik in hun eigen huis.

Sinds het begin van het experiment in Zürich, gestart in augustus eerder dit jaar, zijn de cannabisproducten overigens beschikbaar in negen apotheken en zes sociale clubs.