51 aanmeldingen voor openen van tweede coffeeshop in Weert

Onder de potentieel geschikte plekken bevindt zich het voormalige pand van De Hobbit, momenteel eigendom van de gemeente.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In Weert hebben zich 51 ondernemers gemeld met interesse in het runnen van een tweede coffeeshop in de gemeente berichtte De Limburger. Na de recente sluiting van Stadskoffiehuis De Hobbit ontstond er een unieke kans voor nieuwe exploitanten. De gemeente staat echter slechts twee coffeeshops toe en heeft besloten de vergunningen voor maximaal twee jaar te verstrekken.

Kansrijke locaties en selectieproces in Weert’s coffeeshopbeleid

Weert heeft specifieke gebieden in het centrum aangewezen als geschikte locaties voor een tweede coffeeshop.

Onder de potentieel geschikte plekken bevindt zich het voormalige pand van De Hobbit, momenteel eigendom van de gemeente.

Deze locaties zullen onderdeel uitmaken van het selectieproces, waarbij 51 aanmeldingen worden gecontroleerd en uiteindelijk drie kandidaten worden geloot door de burgemeester.

Ook veranderingen in Roermond, Weert volgt de situatie

Niet alleen Weert staat voor veranderingen in het coffeeshoplandschap, maar ook Roermond zoekt nieuwe exploitanten bericht De Limburger.

Met twee vergunningen te verdelen en de geplande sluiting van de bestaande coffeeshops in de binnenstad in oktober, heeft Roermond een vergelijkbare situatie.

Echter, door diverse rechtszaken over het beleid is het selectieproces in Roermond vertraagd, wat de aandacht van omliggende gemeenten zoals Weert trekt.

Weert volgt nauwlettend de ontwikkelingen in Roermond voor het opstellen van nieuw eigen coffeeshopbeleid.

Vorige maand berichtten we dat de gemeente Weert twee jaar de tijd neemt om het coffeeshopbeleid te herzien.