Geen debat over coffeeshop Paletplein in Tilburg leidt tot kritiek

Tijdens de gemeenteraadsvergadering in Tilburg ging het niet zoals verwachting over de mogelijke komst van een coffeeshop naar het Paletplein.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De Tilburgse raadsvergadering, die maandagavond plaatsvond, verliep opmerkelijk met carnavalssjaals, het Tilburgse volkslied en een lied uit een musical. Echter, het ontbreken van een debat over de mogelijke komst van een coffeeshop op het Paletplein zorgde voor gefronste wenkbrauwen en ongemak bij een aantal aanwezigen berichtte het Brabants Dagblad.

Oppositiepartijen roepen op tot debat, maar burgemeester steekt er een stokje voor

Ondanks een motie van oppositiepartijen SP en LST, die opriep tot het ontzien van kwetsbare wijken bij de plaatsing van een nieuwe coffeeshop, weigerde burgemeester Theo Weterings een herhaling van discussiepunten.

Hierdoor ontstond kritiek op het niet serieus nemen van de zorgen van bewoners.

Coalitiepartijen houden deur dicht voor coffeeshopdebat

Ondanks oproepen van oppositiepartijen om de zorgen van bewoners serieus te nemen, sloten de vier coalitiepartijen GroenLinks, D66, VVD en PvdA de deur voor een debat.

De ongemakkelijke situatie in de raadzaal zorgde voor kritiek op het functioneren van de raad, vooral gezien eerdere onrust in wijken zoals Verdiplein en Koningsoord.