Aantal cannabis clubs in Malta uitgebreid naar 11

Twee nieuwe cannabis clubs in Malta hebben een vergunning gekregen, waarmee het totaal tot 11 cannabis clubs in het land is gebracht.

0
Malta eerste gereguleerde cannabis social club distributie verkocht
Foto: ARUC - Authority for the Responsible Use of Cannabis op Facebook.
- Advertentie -

Het ARUC (Authority for the Responsible Use of Cannabis), de regulerende autoriteit voor cannabis in Malta, maakte eerder deze week bekend dat er twee nieuwe cannabis clubs een vergunning hebben gekregen. Daarmee is het aantal cannabis clubs in Malta uitgebreid naar 11.

Twee nieuwe cannabis clubs in Malta hebben vergunning gekregen

Het ARUC schreef namelijk op Facebook, vrij vertaald:

ARUC is verheugd te kunnen melden dat er twee nieuwe exploitatievergunningen zijn verleend voor de teelt en distributie van cannabis! De nieuwe verenigingen, de Mr T CHRA en Grassroots CHRA, sluiten zich aan bij negen andere verenigingen die reeds actief zijn, waardoor het totaal op 11 licentienemers komt

Deze groei ondersteunt de voortdurende missie van ARUC om cannabisgebruikers te begeleiden naar veilige, gereguleerde producten, door hen weg te sturen van schadelijke stoffen die vaak op de illegale markt voorkomen. Cannabis die door erkende verenigingen wordt gedistribueerd, ondergaat strenge tests, waardoor het vrij is van chemicaliën en schadelijke verontreiniging. 

Een vriendelijke herinnering: alleen verenigingen met een licentie mogen cannabis distribueren. Cannabis delen of verkopen buiten deze verenigingen blijft *illegaal*.

Eerste cannabis club in Malta begon begin dit jaar met distribueren

Eerder dit jaar konden we melden dat de eerste cannabis club in Malta was begonnen met het distribueren van cannabis onder de leden.

Malta legaliseerde thuisteelt en cannabis clubs als eerste Europese land eind 2021.

Meer informatie over de legalisatie van cannabis in Malta

Eerder publiceerden we ook al het wetsvoorstel, evenals een interview en podcast met Andrew Bonello, president van de ReLeaf Malta NGO.

- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards
- Advertentie -