Amerikaanse legale cannabismarkt 35 miljard dollar waard in 2025

In hun nieuwe publicatie 'The US Cannabis Report: 2020-2021 Industry Outlook' schat New Frontier Data dat de Amerikaanse legale cannabismarkt 35 miljard dollar waard is in 2025.

0

New Frontier Data maakte gisteren bekend in een persbericht dat hun nieuwste publicatie beschikbaar: The US Cannabis Report: 2020-2021 Industry Outlook.

De publicatie is gepresenteerd in samenwerking met NXTecK, het enige door big data aangedreven consumentengedrag en -betrokkenheid AdTech-bedrijf gespecialiseerd in de cannabisindustrie wereldwijd.

De publicatie rapporteert de nieuwste projecties en perspectieven van New Frontier Data op de transformationele groei en veranderende dynamiek van de Amerikaanse cannabisindustrie.

Amerikaanse legale cannabis markt 35 miljard dollar waard in 2025

Het rapport brengt de belangrijkste trends aan het licht die de cannabisindustrie vormgeven

In het rapport beschrijven ze de voortdurende vooruitgang van de Amerikaanse legale en illegale markten tot de impact van de corona crisis en de wetgevende inspanningen voorafgaand aan de verkiezingen in november.

Het rapport brengt de belangrijkste trends aan het licht die de cannabisindustrie vormgeven, met een diepgaande analyse van de impact van de regelgeving op de rechten van de burger, de nuances van differentiatie van individuele staatsmarkten en de evolutie van respectievelijk bedrijven, consumenten en productvoorkeuren.

Reactie Giadha A. DeCarcer, oprichter en CEO van New Frontier Data

“In 2019 gaven Amerikaanse consumenten bijna $ 80 miljard uit aan legale en illegale cannabisproducten, een materieel cijfer op elk moment, maar zeker in een tijd van economische crisis”, aldus Giadha A. DeCarcer in het persbericht, oprichter en CEO van New Frontier Data. “Terwijl gevestigde reguliere merken, met name Food & Beverage en Health & Beauty CPG-bedrijven, op zoek zijn naar groeiende consumentengroepen om mee om te gaan, stijgt de cannabisindustrie naar de top van hun doellijst, vooral omdat cannabis gebruik wat zich eerder afspeelde op de zwarte markt, nu verhuist naar de legale markt en dus een toegankelijke ruimte.”

De belangrijkste bevindingen uit het rapport zijn:

  • De totale gecombineerde legale verkoop van medicinale en recreatieve cannabis in de VS zal naar verwachting in 2025 $ 35 miljard bedragen.
  • De totale illegale cannabismarkt in de VS bedroeg in 2019 naar schatting $ 66 miljard.
  • Vijf andere staten zouden in november 2020 kunnen legaliseren, waardoor er voor 2025 nog eens $ 3,3 miljard aan jaarlijkse legale verkopen bijkomt.
  • Jurisdicties met de hoogste dichtheid aan cannabisgebruikers zijn Oregon, D.C., Colorado en Vermont.
  • 67% van de Amerikanen ondersteunt volledige federale legalisatie, een stijging ten opzichte van 41% in 2010.
  • 230 miljoen Amerikanen leven in staten met gelegaliseerde medicinale cannabis of cannabis voor volwassenen, wat neerkomt op 70% van de Amerikaanse bevolking.

Het U.S. Cannabis Report: 2020-2021 Industry Outlook kan gratis worden gedownload.