8 van de 149 wietexperiment aanvragen in Breda

De overheid verwacht dat begin 2021 de 10 kwekers zijn aangewezen.

0
aanmelding wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen assortiment jef martens analyse wietproef loting project c
- Advertentie -

Niet heel groot nieuws, maar omdat het al even stil is rondom het wietexperiment proberen we volledig te blijven in onze berichtgeving. Vandaag werd bekend dat de gemeente Breda 8 van de 149 wietproef aanvragen heeft gekregen voor een kwekerij.

8 wietproef aanvragen ingediend in Breda

Dat maakte Burgemeester Paul Depla van Breda bekend in een brief die hij stuurde naar de gemeenteraad volgens BN DeStem.

De overheid verwacht namelijk dat pas begin 2021 de 10 kwekers zijn aangewezen

Heel veel meer informatie is er niet te melden. Voor de deelnemers is het nu simpelweg wachten. De overheid verwacht namelijk dat pas begin 2021 de 10 kwekers zijn aangewezen. Volgens Eric Uleman van CannNext zullen we pas in 2023 de gereguleerde wiet kunnen kopen in de coffeeshops uit een van de 10 gemeenten. Voor de goede orde, deze 10 gemeenten zijn: Almere, Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.

Goed om te melden is dat de kwekers pas aangewezen gaan worden na de verkiezingen in maart, die voor het experiment gesloten coffeeshopketen zowel positief als negatief kunnen uitvallen.

Verantwoordelijk voor het experiment gesloten coffeeshopketen zijn de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn & Sport en Justitie en Veiligheid. Over wie de kwekers gaat bepalen, zegt het veelgestelde vragen document het volgende:

Een ambtelijke werkgroep zal de betrokken ministers adviseren over de vraag in hoeverre de ingediende aanvragen voldoen aan de gestelde eisen. De personen in deze werkgroep zijn geselecteerd op basis van hun kennis en ervaring op diverse gebieden (zoals teelt, financiën, beveiliging, etc.). Daarnaast brengt de burgemeester van de gemeente waar een beoogde teeltlocatie is gelegen advies uit op het punt van veiligheid en openbare orde.

NVWA maakt rol bekend in het wietexperiment

Wel interessant is onze vonst gepubliceerd deze ochtend, waarin we een recent gepubliceerd document van de overheid ontleden waarin de rol van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) in het wietexperiment duidelijk wordt.