Nieuwe versie veelgestelde vragen document wietproef

Sinds 24 juli is er een nieuwe versie van het document 'Veelgestelde vragen vergunningsprocedure telers wietexperiment' beschikbaar.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Via Twitter werden we door Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod erop geattendeerd dat er 24 juli een nieuwe versie van het document ‘Veelgestelde vragen vergunningsprocedure telers wietexperiment’ beschikbaar is.

Wietproef veelgestelde vragen update

Omdat er nogal wat vragen opkomen bij het maken van een wietproef aanmelding, dacht onze Rijksoverheid slim te zijn door een veelgestelde vragen document beschikbaar te stellen. Deze heeft afgelopen vrijdag 24 juli een update gekregen.

Het 8 bladzijden lange document geeft antwoord op verschillende vragen. Daarnaast bestaat de optie contact op te nemen mocht dit niet voldoende zijn.

Het document is verdeeld in 6 verschillende categorieën:

  • Algemene vragen
  • Vragen over de aanvraagprocedure
  • Vragen over teelt
  • Vragen over bedrijf en financiën
  • Vragen over (teelt)locatie
  • Waar kan ik terecht als mijn vraag hier niet bij staat?

Wietproef aanmelding

De wietproef aanmelding loopt nog tot en met morgen 28 juli, waarna de inschrijving zal sluiten. Verwacht wordt dat de selectie bekend is in het najaar.

Verwacht wordt dat de selectie bekend is in het najaar

Er zijn Nederlandse initiatieven en de tuinbouwsector geïnteresseerd, maar ook buitenlandse bedrijven. Er is ook bekend dat een buitenlands bedrijf al aandelen heeft gekocht in kans hebbende wietproef aspiranten.

Geen staatswiet

Dit zijn private initiatieven en zijn dus geen staatswiet zoals de media berichtten.

Daarnaast doen we onderzoek naar of consumenten graag hadden gezien dat hun favoriete coffeeshop meedoet aan het wietexperiment

Daarnaast doen we onderzoek naar of consumenten graag hadden gezien dat hun favoriete coffeeshop meedoet aan het wietexperiment, door middel van de coffeeshop van het jaar competitie. Daar is een optionele vraag toegevoegd “Zou je deze coffeeshop graag zien als onderdeel van de wietproef?”.

Bij de coffeeshops zijn er gemengde gevoelens. Zo stuurde een woordvoerder van Koffieshop Metamorphose uit Groningen een open brief naar de lokale SP over zorgen over banenverlies dankzij de wietproef.