Column Gweedo: Autoflower cannabis is de nieuwe tomaat.

In zijn tweede column breekt Gweedo een lans voor autoflowers.

0
autoflower grow diaries urban-gro
- Advertentie -

Het is nu al mijn zesde jaar dat ik autoflowers groei naast de moestuin. In het begin een paar naast de vijf lichtgevoelige planten, maar ze zijn het langzamerhand aan het overnemen.

Autoflower geschiedenis

Cannabis Ruderalis is een cannabis soort afkomstig uit Oost Europa en Rusland. Een soort die een laag THC gehalte had en niet afhankelijk was van een lichtschema om te bloeien. Dit deed de plant vanzelf en bleef daardoor erg klein.

Rond het jaartal 2000 kruiste een Canadese breeder, The Joint Doctor, een Northern Lights #2 met een Ruderalis. De plant die hieruit kwam, kruiste hij met een William’s Wonder. Deze drievoudige kruising leverde plantjes op de waarin de recessieve autoflower eigenschappen aanwezig waren. Hij noemde deze plant Willy’s Automatic en zou de basis vormen voor de eerste commerciële autoflower, de Lowrider.

Geschiedenis was geschreven.

Autoflowering cannabis zeer populair

Autoflowering cannabis soorten hebben de manier waarop cannabis over de hele wereld wordt gekweekt, veranderd. Het zijn niet meer de plantjes van dertig centimeter met weinig THC. Breeders kruisen hun beste soorten Sativa en Indica met een Ruderalis. Zo komen er steeds meer en betere varianten met keer op keer grotere opbrengsten. Kijk alleen al eens op Instagram wat aan autoflowers voorbij komt.

Het zijn niet meer de plantjes van dertig centimeter met weinig THC

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van cannabis en gaan zelf in hun tuin of balkon aan de slag. De autoflower is hier erg geschikt voor. Iedereen kan het, je hebt er geen kweekervaring voor nodig. Patiënten die cannabis medicinaal gebruiken kunnen snel en met minimale inspanning hun eigen medicijn kweken.

Plant het ontkiemde zaadje gelijk in een grote pot met aarde, verpotten is niet nodigen en levert alleen stagnatie voor het plantje op. Gemiddeld genomen duurt het maar drie maanden om een autoflower te kweken van het ontkiemen tot de oogst. Hierdoor zijn meerdere oogsten per jaar mogelijk. Ik haal wat grote bladeren weg, knip haar onderaan de stengel af en hang haar zo te drogen. De kleine autoflowers kun je gemakkelijk kweken als je weinig plaats of privacy hebt. De xxl-autoflowers zijn groter en leveren meer opbrengst. En met alle verscheidenheid is er voor ieder wat wils.

Gemiddeld genomen duurt het maar drie maanden om een autoflower te kweken van het ontkiemen tot de oogst

Met autoflowers kan je onder de zon goede kwaliteit cannabis groeien in korte tijd. Geen grote wiet bomen die over de schutting reiken, met meer opbrengst van hout en blad dan bloemen. Die je dan, voor de plant meestal vroegtijdig, in oktober noodgedwongen moet oogsten om de schimmel te beperken. Ik heb me wat nachten doorgehaald met knippen. Geen verduistering constructies meer die bij storm door tuin waaien. Je hoeft je ook geen breuk te tillen om ze van en naar de schuur te verplaatsen. Nee, de zomer is ook om lekker te kunnen relaxen. Anders moet je toch in de avond om acht uur naar huis om ze binnen te zetten en daarmee te verduisteren.

Naast een moestuintje een cannabistuintje

Ik denk dat de autoflower steeds populairder gaat worden in de tuin, net zoals het kweken van tomaten. Naast de moestuintjes stel ik mij voor dat meer mensen ook een cannabistuintje aanleggen. Ja, ik droomde zelfs dat in het zadenrek van het tuincentrum, naast Radijs, Courgette, Wortel én Tomaat, autoflower cannabis te koop was.

ik droomde zelfs dat in het zadenrek van het tuincentrum, naast Radijs, Courgette, Wortel én Tomaat, autoflower cannabis te koop was

De autoflower van vandaag is afkomstig vanuit genetica over de hele wereld, dit bracht mij op de volgende soundtrack. Hou het groen en tot de volgende.

Gweedo is een cannabis liefhebber, kweker, sympathisant van stichting VOC Nederland (en trotse deelnemer van De Gouden Gieter), en te volgen via Instagram op @g_weedo.