Gemeenten Groningen populair als wietproef kweek locatie

RTV Noord ging langs de verschillende Groningse gemeenten om eens rond te vragen hoe ze tegenover een wietproef kweek locatie in hun gemeenten staan.

0
aanmelding wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen assortiment jef martens analyse wietproef loting project c
- Advertentie -

Kweek locaties voor de wietproef hoeven niet in de deelnemende wietproef gemeenten staan. En dus ging RTV Noord langs de verschillende Groningse gemeenten om eens rond te vragen hoe ze tegenover een kweek locatie in hun gemeenten staan.

Deze Groningse gemeenten wilden wel een wietproef kweek locatie

  • Westerkwartier
  • Midden-Groningen
  • Oldambt

En ook in Veendam en Pekela behandelen ze de aanvragen serieus, laat RTV Noord weten.

Deze Groningse gemeenten wachten het liever af

  • Stadskanaal
  • Delfzijl
  • Loppersum
  • Appingedam
  • Westerwolde

Wietproef aanmelding loopt nog tot en met morgen

De wietproef aanmelding loopt intussen nog tot en met morgen 28 juli. De laatste aanvragen kunnen dus op zijn laatst nog morgen ingediend worden.

De wietproef aanmelding loopt intussen nog tot morgen 28 juli

Verder was er goed nieuws tijdens deze korte periode van mogelijke aanmelding. De minimale 6500 kg per jaar is geschrapt. Ook heeft de tuinbouwsector zich openlijk uitgesproken om deel te willen nemen aan de wietproef.

Daarnaast staan Canadese bedrijven te springen om mee te doen. Een daarvan heeft zelfs al aandelen gekocht in een wietproef aspirant.

Selectieprocedure wietproef

Hoe lang de selectieprocedure duurt, is nog niet helemaal duidelijk. In het veelgestelde vragen document van de rijksoverheid staat het volgende:

Het is nog niet bekend hoe lang de selectieprocedure duurt. Dit hangt namelijk af van het aantal ingediende aanvragen. U krijgt een bericht wanneer uw aanvraag is ontvangen. Ook krijgt u een bericht als uw aanvraag wordt afgewezen. Er kunnen maximaal 10 telers deelnemen aan het experiment. Als er meer goedgekeurde aanvragen zijn, kan er een loting plaatsvinden. Deelnemers aande loting worden op de hoogte gesteld van de uitslag.

Een interessante theorie die rondgaat is dat het zo snel en kort moest (de aanmelding), zodat D66 tijdens de verkiezingen kan zeggen dat ze het voor elkaar hebben gekregen.

Er gaat namelijk ook rond dat de selectie eind dit jaar plaatsvinden. Zodat er in 2021 kan begonnen worden met de wietproef.

De volgende coffeeshop gemeenten doen mee aan de wietproef: Almere, Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.