Canadese tabaksbedrijf Pyxus voltooit cannabisindustrie exit

Pyxus International heeft zijn laatste onderdeel verkocht dat nog actief was in de canabisindustrie en focust zich nu op tabak en e-liquids.

0
thc dosering cannabis industrie bedrijfspraktijken Marthe Ongenaert duurzame verpakkingen burgemeester Arnhem pyxus international organigram british american tobacco
- Advertentie -

Pyxus International liet eerder deze weten in een persbericht dat het zijn eerder aangekondigde exit uit de cannabisindustrie heeft voltooid door de verkoop van activa van FIGR Norfolk, Inc., de laatste belangrijke stap in de strategische beslissing van het bedrijf om zijn cashflow-negatieve cannabinoïde-activiteiten te beëindigen.

Tabaksbedrijf Pyxus International voltooit cannabis exit

Met de voltooiing van deze verkoop, die plaatsvond op 28 januari 2022, produceren of verkopen geen dochterondernemingen van het bedrijf Canadese cannabis in welke hoedanigheid dan ook. Bovendien is het bedrijf niet langer betrokken bij activiteiten met betrekking tot industriële hennep of CBD.

“In de toekomst zullen we ons blijven concentreren op onze tabaksgerelateerde activiteiten(…)”

“Sinds we vorig jaar onze intentie aankondigden om ons te concentreren op tabak en e-liquids, hebben we enorme vooruitgang geboekt bij het stroomlijnen van onze activiteiten en het verlagen van onze SG&A-kosten”, zegt Pieter Sikkel in het persbericht, President en Chief Executive Officer van Pyxus International. “In de toekomst zullen we ons blijven concentreren op onze tabaksgerelateerde activiteiten, terwijl we gebruikmaken van de sterke punten van het bedrijf op het gebied van agronomie, traceerbaarheid en duurzaamheid om waarde te leveren aan onze belanghebbenden.”

In juli 2020 publiceerden we een bezorgde open brief van een groep aandeelhouders van Pyxus aan mede-aandeelhouders.