Israelische CanBreed meldt allereerste succesvolle CRISPR gene editing van cannabis

Het Israëlische bedrijf Canbreed kondigde vandaag aan dat het er in is geslaagd om een ​​gene editing event in cannabis te detecteren.

0
Aphria Canndoc Israël CBD
- Advertentie -

Het genetisch manipuleren van cannabis zat er aan te komen. Nu is het zo ver laat CanBreed weten. Het Israëlische bedrijf gespecialiseerd op het gebied van cannabisgenetica en zaden, heeft vandaag aangekondigd in een persbericht dat het er als onderdeel van zijn R & D-inspanningen om resistentie tegen echte meeldauw in cannabis te ontwikkelen, in is geslaagd om een ​​genoombewerkings gebeurtenis (gene editing event) in cannabis te detecteren.

Deze mijlpaal werd bereikt met behulp van de CRISPR-Cas9-technologie voor gene editing (genoombewerking), waarvan de uitvinders de Nobelprijs voor chemie in 2020 hebben gekregen. Deze aankondiging komt nadat CanBreed een commerciële licentie heeft verkregen voor de fundamentele CRISPR-Cas9-patenten van de patenthouders – Corteva Biosciences en Broad Institute (van MIT en Harvard Universities).

Mensen zullen misschien aanvankelijk schrikken van dit nieuws, maar iedereen die wel eens cannabis in de tuin heeft gekweekt weet hoe vervelend meeldauw is.

Succes na 3 jaar lang R&D door CanBreed

Deze prestatie komt na 3 jaar zwaar onderzoek uitgevoerd door het R&D-team van CanBreed, dat bestaat uit genetici, moleculair biologen en agronomen die zich bij CanBreed hebben aangesloten vanuit vooraanstaande onderzoeksinstituten en zaadbedrijven in Israël. Voor zover CanBreed weet, is dit de eerste keer dat een poging van een commercieel bedrijf om de cannabisplant te bewerken met behulp van de CRISPR-Cas9-technologie succesvol is en CanBreed is verheugd deze belangrijke prestatie aan te kondigen, die ook een belangrijke mijlpaal is in de routekaart van CanBreed om de ontwikkeling en commercialisering van haar producten te voltooien.

eerste keer dat een poging van een commercieel bedrijf om de cannabisplant te bewerken met behulp van de CRISPR-Cas9-technologie succesvol was

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Canbreed om het genoom te bewerken, kan het bedrijf planten ontwikkelen met verbeterde agronomische eigenschappen, essentieel voor grootschalige, hoogwaardige en kostenefficiënte teelt.

CanBreed heeft een aantal patentaanvragen aangevraagd voor de meest essentiële agronomische eigenschappen van cannabis, zoals resistentie tegen echte meeldauw (een van de meest voorkomende en acute ziekten bij de cannabisteelt) en het bereiken van bloei onafhankelijk van de daglengte. Verbeterde agronomische plantprestaties in combinatie met de stabiele cannabiszaden van CanBreed zullen telers in staat stellen uniforme cannabis- en hennepplanten te telen op de meest effectieve en repetitieve manier, waardoor snel de kloof wordt overbrugd die momenteel bestaat tussen gangbare teeltmethoden van cannabis in vergelijking met andere basisgewassen zoals tomaten en tarwe.

zullen (…) cannabistelers de broodnodige oplossing van uniforme en verbeterde cannabisplanten te bieden

Ido Margalit, CEO van CanBreed, zei in het persbericht:

“Als jong Israëlisch bedrijf zijn we erg enthousiast en trots om deze buitengewone prestatie te presenteren, die het aanzien van de cannabisteelt in Israël en de rest van de wereld zal veranderen. Dergelijke ontwikkelingen zullen CanBreed in staat stellen om cannabistelers de broodnodige oplossing van uniforme en verbeterde cannabisplanten te bieden die de weg effenen naar de standaardisatie van de industrie.”

Over CanBreed

Het doel van CanBreed, opgericht in 2017, is om de winstgevendheid van de cannabisteelt te vergroten en tegelijkertijd boeren in staat te stellen uniforme en hoogwaardige grondstoffen te leveren aan op cannabis gebaseerde industrieën. Het bedrijf is gevestigd in Israël, waar het gebruik van medicinale cannabis wettelijk is toegestaan, met een R & D-centrum en een zaadtest- en productiefaciliteit. CanBreed wordt beheerd en bemand door een multidisciplinair team van toegewijde zaad- en genetica-professionals.

Cannabis Industrie Awards 2023