Cannabis legalisatie populairder dan Biden: 61% vinden legaliseren goed idee

Cannabis legalisering is populairder met 61% dan Joe Biden met 49%.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia

Voor het eerst sinds er een nieuwe zittende president is in de Verenigde Staten met Joe Biden, is er een landelijke peiling gedaan door Emerson College Polling naar hoe de Amerikanen denken over hun president maar ook over cannabis legalisatie. 61 procent ziet het wel zitten in om cannabis te legaliseren, terwijl maar 49 procent tevreden is met Biden.

Cannabis legalisatie populairder dan Joe Biden

Van alle kwesties die door opiniepeilers werden voorgelegd, was de steun van de respondenten het sterkst voor het legaliseren van cannabis. 61 procent van de ondervraagden, waaronder 74 procent van de democraten en 60 procent van de onafhankelijken (maar slechts 46 procent van de republikeinen), categoriseerde legalisatie als een ‘goed idee’.

“Peilingen tonen consequent aan dat een grote meerderheid van het publiek de pogingen steunt om het mislukte cannabisverbod in Amerika in te trekken(…)”

In een reactie op de resultaten van de peilingen liet de politiek directeur Justin Strekal van NORML weten: “Peilingen tonen consequent aan dat een grote meerderheid van het publiek de pogingen steunt om het mislukte cannabisverbod in Amerika in te trekken. Gezien deze realiteit zou het niets minder zijn dan politieke wanpraktijken als de democratische leiders hun belofte niet nakomen om in het 117e congres wetgeving vooruit te helpen om de criminalisering van cannabis af te schaffen en om staten toe te staan ​​legalisatie te bevorderen zonder buitensporige federale inmenging. In feite zou het een van de politiek meest populaire beleidsmogelijkheden zijn die leiderschap zou kunnen nastreven tijdens deze zittingsperiode.”

Overgrote meerderheid van de Amerikanen voor cannabis legalisering

Eerdere peilingen samengesteld door Gallup, Pew vonden eveneens dat een overgrote meerderheid van de Amerikanen het legaliseren van cannabis onderschrijft. Zo vond Gallup in november van vorig jaar nog dat 68% van de Amerikanen voor legalisering van cannabis is.