Cannabisproducten deze zomer op de Marokkaanse markt, politieke tegenstand aanstaande

Vanaf medio juni worden legaal geproduceerde cannabisproducten verwacht in apotheken overal in het koninkrijk Marokko.

0
Marokko cannabis hasj medicinale cannabis industriële hennep
- Advertentie -

Deze zomer zullen legale cannabisproducten hun weg vinden naar de schappen van de Marokkaanse markt, met producten zoals CBD-chocolade, snoep en thee. De islamistische oppositie bereidt zich echter voor om deze plannen te dwarsbomen berichtte The New Arab vorige week.

Start van de verkoop deze maand

Vanaf medio juni worden legaal geproduceerde cannabisproducten verwacht in apotheken in heel Marokko. Volgens lokale media zal de distributie en verkoop van deze producten beperkt blijven tot apotheken om toezicht en traceerbaarheid te waarborgen.

Er zijn nog geen details bekendgemaakt over eventuele leeftijdsbeperkingen of medische voorwaarden voor klanten.

Een woordvoerder van de Nationale Reguleringsautoriteit voor Cannabis (ANRAC) verklaarde dat deze informatie binnenkort openbaar zal worden gemaakt, aangezien er nog vergaderingen plaatsvinden over het marketingproces van cannabisproducten.

Innovatieve producten van Kyff

Een van de meest verwachte cannabisproducten is CBD-chocolade van Kyff, een bedrijf onder de Rabat-gebaseerde Pharma Oksa Group.

De chocolade, laag in THC en rijk aan CBD, zal verkrijgbaar zijn in 5-gram Napolitains (22,5 milligram CBD) of 100-gram repen (met 10% cannabiszaden).

Kyff zal ook CBD-thee-infusies en snus aanbieden, verkrijgbaar in verschillende smaken zoals oranjebloesem, munt en rozenwater.

Politieke controverse en toekomstige ambities

De producten van Kyff hebben nu al een politieke controverse veroorzaakt en zijn zelfs in het parlement besproken.

De islamistische oppositiepartij, de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), heeft aandacht gevraagd voor wat zij beschouwen als “een dringend probleem dat publieke bewustwording vereist”: de marketing van drugs in de vorm van chocolade en zijn derivaten.

Hoewel de Marokkaanse wet in 2021 werd gewijzigd om cannabis voor farmaceutische en industriële doeleinden te legaliseren, blijft de PJD sceptisch of de nieuwe chocoladeproducten onder deze categorieën vallen. ANRAC is echter vastberaden om de komende jaren een breed scala aan op cannabis-gebaseerde producten op de markt te brengen, niet beperkt tot traditionele medicijnen.