Canopy Growth kondigt versnelde toegang tot de Amerikaanse cannabismarkt aan

Canopy Growth kondigde eerder deze week de creatie aan van een nieuwe in de VS gevestigde houdstermaatschappij, Canopy USA. Daarmee sorteert het voor op de aanstaande legalisatie van cannabis in de Verenigde Staten.

0
Canopy Growth
- Advertentie -

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) heeft eerder deze week een strategie aangekondigd in een persbericht om de toegang tot de Amerikaanse cannabisindustrie te versnellen en de waarde van het volledige Amerikaanse cannabisecosysteem te ontketenen door het creëren van een nieuwe in de VS gevestigde houdstermaatschappij, Canopy USA, LLC en de uitvoering van een weloverwogen en zeer gestructureerd proces. Canopy USA zal de Amerikaanse cannabisinvesteringen van het bedrijf houden, waardoor het de rechten kan uitoefenen om Acreage, Wana en Jetty te verwerven.

“Aangezien de groei van de Amerikaanse cannabismarkt snel doorgaat op staatsniveau, stelt deze strategie ons in staat om de controle over ons eigen lot te nemen en te profiteren van de once-in-a-generation kans op de grootste cannabismarkt ter wereld,” zei David Klein in het persbericht, Chief Executive Officer van Canopy Growth Corporation.

“We verwachten de volledige kracht van Canopy’s schaalbare en ideaal gepositioneerde Amerikaanse cannabisecosysteem te ontketenen om potentiële uitbreidingsmogelijkheden te ontsluiten. Deze strategie en positionering zijn echte onderscheidende factoren, waarvan we verwachten dat ze onze investeerders en merken in staat zullen stellen op korte termijn waarde te realiseren tijdens het positioneren Canopy voor winstgevende groei en een snelle start van de Amerikaanse federale toelaatbaarheid.”

Strategische hoogtepunten

  • Snelle toegang tot ‘s werelds grootste en snelst groeiende cannabismarkt: de VS zal naar verwachting een marktkans van meer dan $ 50 miljard bieden, en deze strategie heeft tot doel de mogelijkheid te ontsluiten om aandeel en rendement op investeringen die tot nu toe zijn gedaan, te veroveren. Door middel van deze “opstap”-transacties zal Canopy strategisch worden geherpositioneerd om te profiteren van de voordelen van volledig eigendom van en controle over zijn Amerikaanse THC-portefeuille van activa, mits de Amerikaanse federale toestemming.
  • Vestigt een toonaangevende, op premium gerichte merkkrachtpatser: Canopy USA’s portfolio omvat enkele van de meest erkende, iconische cannabismerken in de VS die volgens het bedrijf ideaal zijn gepositioneerd in de snelstgroeiende categorieën, zoals eetwaren, vapes en toppen. Canopy USA zal naar verwachting het beste van het aanbod van elk merk benutten om de groei en marktuitbreiding te versnellen, aangezien belangrijke staten in het hele land recreatief cannabisgebruik blijven toestaan, waardoor op korte termijn waarde wordt gerealiseerd.
  • Benadrukt de waarde van Canopy’s Amerikaanse THC-investeringen: Canopy en Canopy USA, samen, zullen naar verwachting tot de beste cannabisbedrijven in Noord-Amerika behoren op basis van inkomsten. Met een beschermende laag voor de kernactiviteiten van Canopy, inclusief de Canadese en internationale cannabisactiviteiten , STORZ & BICKEL, BioSteel en This Works, wordt verwacht dat Canopy de financiële prestaties van Canopy USA zal consolideren in overeenstemming met U.S. GAAP, waardoor Canopy de waarde van haar Amerikaanse THC-activa voor investeerders kan benadrukken.
  • Financieel voordeel via inkomsten- en kostensynergieën binnen Canopy USA en over Canopy: de consolidatie van Amerikaanse cannabisactiva zal naar verwachting inkomsten en kostensynergieën genereren door gebruik te maken van de merken, routes naar de markt en activiteiten van het volledige Amerikaanse cannabisecosysteem.

Met de oprichting van Canopy USA, kunnen de overnames van Acreage, Wana Brands en Jetty doorgang vinden. Evenals de overname van ongeveer 13,7% in TerrAscend Corp.

Ook maakte de drankengigant Constellation Brands bekend in een persbericht dat het van plan is om het bestaande belang van gewone aandelen in Canopy Growth om te zetten in nieuwe omwisselbare aandelen, waarbij de aandeelhouderswaarde van Constellation wordt beschermd en tegelijkertijd een belang in Canopy Growth wordt behouden door middel van niet-stemgerechtigde en niet-deelnemende aandelen.

Canopy Growth sorteert met Canopy US voor op de aanstaande legalisatie van cannabis in de Verenigde Staten

In 2020 zei de CEO van Canopy Growth dat hij verwachtte dat cannabis legaal zal zijn in de Verenigde Staten in 2022. Met de oprichting van Canopy USA lijken ze daar dus op in te spelen. Het nieuws volgt dan ook niet zo lang na de aankondiging van Biden om gratie te verlenen en cannabis anders te kwalificeren.