Canadese Flora Growth neemt Franchise Global Health, actief in Duitsland

Franchise Global Health is een multi- nationale operator in de medische cannabis- en farmaceutische industrie, met hoofdactiviteiten in Duitsland.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Eerder deze week maakte het Canadese, beursgenoteerde bedrijf Flora Growth (NASDAQ:FLGC) bekend in een persbericht dat het Franchise Global Health (FGH) overneemt. Franchise Global Health is een multi- nationale operator in de medische cannabis- en farmaceutische industrie, met hoofdactiviteiten in Duitsland. Daarmee is het al de zoveelste overname van een bedrijf actief in Duitsland met het oog op de aanstaande legalisatie van cannabis.

“Wij geloven dat Franchise onze commerciële internationale inkomsten aanzienlijk zal verhogen en essentiële distributie zal bieden aan Duitse apotheken(…)”

“Door deze voorgenomen overname verbinden we onze commerciële infrastructuur en productportfolio voor medicinale cannabis met de Duitse en Europese medische markten, terwijl we directe toegang krijgen tot Europese farmaceutische distributies”, aldus Luis Merchan in het persbericht, voorzitter en CEO van Flora Growth. “Wij geloven dat Franchise onze commerciële internationale inkomsten aanzienlijk zal verhogen en essentiële distributie zal bieden aan Duitse apotheken en een groeiende groothandelsmarkt.”

Het Duitse rapporteerbare segment van FGH behaalde in de eerste helft van 2022 een omzet van CA$30,1 miljoen, een brutowinst van CA$2,1 miljoen en een nettowinst van CA$0,4 miljoen. De Duitse bedrijven van FGH zijn voornamelijk actief in de exportmarkten voor farmaceutische en medicinale cannabis, en bedienen 1.200 apotheken in Duitsland en leveren niet-cannabis medische producten aan 28 andere landen.

Deze overname zal naar verwachting de expansie van Flora naar de Europese cannabis- en farmaceutische markten met receptgeneesmiddelen versnellen en het bedrijf onmiddellijk toegang geven tot een schat aan kennis en intellectueel eigendom dat FGH heeft ontwikkeld, waaronder 41 geregistreerde cannabissoorten in Colombia en de eerste geregistreerde cannabiszaadbank in Kopenhagen, Denemarken met 286 soorten. De voorgestelde overname zou Flora verder in staat stellen haar CBD-activiteiten in Europa uit te breiden door gebruik te maken van de distributie- en logistieke capaciteiten van FGH.

De combinatie van Flora en FGH zal naar verwachting binnen het eerste jaar na de voltooiing van de overname ten minste US $ 3,0 miljoen aan kostensynergieën op jaarbasis opleveren, voornamelijk op het gebied van lagere administratieve kosten voor bedrijven.

“Luis en ik delen dezelfde visie op het opzetten van een toonaangevend en duurzaam cannabisbedrijf. Flora heeft het juiste platform om deze strategie uit te voeren door middel van fusies en overnames en organische groei. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen”, zegt Clifford Starke in het persbericht, CEO en Executive Chairman van FGH. “Samen hebben we een solide inkomstenbasis, een bewezen bedrijf in verpakte consumentengoederen dat in Europa kan worden gerepliceerd, en een succesvol distributienetwerk. De afgelopen maanden hebben we onvermoeibaar gewerkt om synergieën te identificeren, kosten te verlagen en een toonaangevend team op te bouwen.”

Flora Growth ging vorig jaar naar naar de beurs. Een maand later namen ze het Zwitserse Heimat over voor 22,2 miljoen dollar.

Eerder dit jaar deden Khiron en Curaleaf ook al overnames in Duitsland.