Amerikaanse MSO Curaleaf voltooit overname van Duitse Four 20 Pharma

Curaleaf sorteert met de overname van Duitse Four 20 Pharma voor op de aanstaande regulering van recreatieve cannabis in Duitsland.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Het Amerikaanse Curaleaf Holdings, Inc. kondigde gisteren in een persbericht aan dat Curaleaf International Holdings Limited, de Europese holding van het bedrijf, zijn overeenkomst om een belang van 55% te verwerven in Four 20 Pharma GmbH, een Duitse producent en distributeur van medicinale cannabis met volledige EU-GMP & GDP-licentie, te hebben voltooid. De overname werd eerder dit jaar in augustus al aangekondigd.

“(…)Curaleaf is de enige Amerikaanse MSO die uniek gepositioneerd is om van deze kans te profiteren”

Boris Jordan, uitvoerend voorzitter van Curaleaf, verklaarde in het persbericht: “We zijn verheugd de transactie met Four 20 Pharma te voltooien en ik ben persoonlijk verheugd Torsten en Thomas te verwelkomen in de Curaleaf-familie. Onze vroege focus op Europa heeft Curaleaf een formidabele strategische troef en sterke basis in een van de kritieke wereldwijde markten van de industrie. Curaleaf is de enige Amerikaanse MSO (Multi State Operator) die uniek gepositioneerd is om van deze kans te profiteren.”

Met de afronding van de transactie heeft Curaleaf een strategisch pad verstevigd om de volledige controle over Four 20 Pharma te verwerven na twee jaar na het begin van het gebruik door volwassenen in Duitsland, dat naar verwachting begin 2024 van start gaat.

“Four 20 Pharma is een ideale aanwinst om onze groei in Duitsland te versnellen(…)”

Miles Worne, President van Curaleaf International, voegde toe aan het persbericht: “Four 20 Pharma is een ideale aanwinst om onze groei in Duitsland te versnellen, aangezien het land zich voorbereidt op de omschakeling van medicinale cannabis naar gebruik voor volwassenen. Curaleaf International blijft ons platform bouwen in acht markten, en deze deal onderstreept nog eens onze ambitie om een ​​belangrijke speler op de Europese markt en de wereldleider in de sector te zijn.”

Cannabis Industrie Awards 2023