Khiron voltooit overname van Duitse Pharmadrug Production GmbH

De overname geeft Khiron een EU-GMP Europese productie- en distributiehub voor medicinale cannabis en andere farmaceutische producten.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Khiron Life Sciences Corp. kondigde eerder deze week in een persbericht aan dat het de overname heeft afgerond van Pharmadrug Production GmbH van Pharmadrug Inc. De overname werd eerder aangekondigd op 31 mei 2022 en werd voltooid in overeenstemming met de bekendgemaakte voorwaarden.

Na de overname van Pharmadrug Production GmbH heeft Khiron nu de hele waardeketen in Duitsland in handen

Met de afronding van de overname heeft Khiron zijn aanwezigheid in Europa uitgebreid met een EU GMP-gecertificeerde fabrikant en groothandel en heeft het een Europees productie- en distributiecentrum voor geneesmiddelen gekregen. Met Khiron Europe’s eigen groothandel zal de het bedrijf de producten van Khiron rechtstreeks promoten en verkopen aan Duitse apotheken, wat Khiron in staat stelt de hele waardeketen in het land te beheersen en een hogere brutomarge te erkennen.

Met deze overname is Khiron in staat om de uitbreiding van zijn medische productportfolio te versnellen met extra exclusieve variëteiten van cannabis toppen waar veel vraag naar is in de markt en een THC-dominant, volledig spectrumextract dat de geneeskrachtige eigenschappen en toepassingsgebieden van de gevestigde THC-isolaat formulering (dronabinol) combineert met de specifieke voordelen van een full-spectrum extract. Er zitten al nieuwe producten in de pijplijn schrijft het bedrijf in het persbericht, die het hele spectrum van therapieën met medicinale cannabis zullen omvatten om voor elke patiënt de juiste therapie te kunnen bieden, waarvan meer details volgen binnenkort.

“Nu verwachten we onze producten sneller en tegen hogere marges rechtstreeks aan Duitse apotheken te verkopen(…)”

Franziska Katterbach, President van Khiron Europe, legde uit in het persbericht: “We zijn zeer verheugd dat we nu alle benodigde vergunningen en licenties hebben ontvangen in verband met de overname en integratie van de vennootschap en dat we onze groeikoers in Europa versneld kunnen voortzetten met volledige controle over de waardeketen tot aan de apotheek. We zijn verheugd om te profiteren van de uitstekende infrastructuur en het ervaren team van Pharmadrug Production GmbH, die ons professioneel en persoonlijk zal verrijken. Na de opening van onze ZERENIA-kliniek in Londen vorig jaar en nu het toevoegen van een krachtige aanwinst in Duitsland, is onze Europese missie compleet en klaar om onze verkoop in Duitsland op te voeren. Nu verwachten we onze producten sneller en tegen hogere marges rechtstreeks aan Duitse apotheken te verkopen, wat distributiekosten zal besparen. Een eerste signaal in deze richting is de op handen zijnde uitbreiding van onze medische portfolio voor Europese patiënten. Dit zijn producten die exclusief in Europa worden vervaardigd en onze medische portfolio omvat nu het hele spectrum van chemotypes en toedieningsvormen. We zullen tijdig meer gedetailleerde informatie over onze nieuwe producten verstrekken.”

Eerder trad de Colombiaanse oud-minister van Financiën toe tot de directie van Khiron, exporteerde het als eerste legaal stekken van Colombia naar Duitsland en stuurde het medicinale cannabis van Colombia naar Duitsland.