Drie aanhoudingen verricht voor aanslagen op coffeeshop Caza in Tilburg

De politie heeft drie verdachten gearresteerd na een reeks gewelddadige aanslagen op de geteisterde coffeeshop Caza in Tilburg.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De politie liet afgelopen maandag weten dat het drie verdachten heeft gearresteerd in verband met de aanslagen op de Tilburgse coffeeshop Caza. Na een reeks van gewelddadige incidenten, waarbij het pand herhaaldelijk doelwit was van beschietingen, brandstichting en zelfs het plaatsen van een granaat, zijn de autoriteiten erin geslaagd om drie personen in hechtenis te nemen.

Update, 26 april: Amsterdammer (19) langer vast na beschieting coffeeshop Caza in Tilburg

Drie aanhoudingen na reeks aanvallen

De recent gearresteerde verdachte, een 19-jarige man uit Amsterdam, wordt ervan verdacht de coffeeshop op 30 maart te hebben beschoten. Hij bevindt zich momenteel in beperkingen en zal vandaag worden voorgeleid.

Eerder waren al een 15-jarige jongen uit Tilburg en een 16-jarige jongen uit Coevorden vastgehouden in verband met de aanslagen.

Gemeentelijke en politie-inzet om problemen aan te pakken

De autoriteiten in Tilburg hebben nauw samengewerkt om de problemen rondom de coffeeshop aan te pakken.

Sinds twee weken mogen agenten preventief fouilleren in een groot gebied rondom de zaak.

Bovendien heeft de gemeente de coffeeshop regelmatig gesloten na de aanvallen en heeft de coffeeshophouder verplicht om beveiligers in te zetten.

Burgemeester Theo Weterings heeft zelfs gepleit voor permanente beveiligingsmaatregelen rondom de zaak.

Politie roept op tot samenwerking in Bureau Brabant

Hoewel de arrestaties een stap in de goede richting zijn, is de zaak nog niet opgelost.

De politie blijft actief op zoek naar informatie over de daders achter de aanslagen.

In een nieuwe aflevering van Bureau Brabant, die maandagavond werd uitgezonden, hebben de autoriteiten opnieuw een beroep gedaan op het publiek voor mogelijke tips en aanwijzingen om de zaak verder op te lossen schrijft Omroep Brabant.

Omroep Brabant maakte daarnaast onderstaande reportage.