Crypto-aanbieder met coffeeshopondernemers als klant mag door ABN Amro niet geweigerd worden

Crypto-aanbieder Byelex wint juridisch geschil van de ABN Amro, nadat de bank geen diensten wilde verlenen omdat Byelex ook coffeeshopondernemers als klant heeft.

0
legale cannabis verkoop rabobank coffeeshop coffeeshophouder pinbetaling contant geld
- Advertentie -

Byelex, een leverancier van financiële technologiediensten, heeft een juridische overwinning behaald na een geschil met ABN Amro over de weigering van coffeeshopondernemers als klanten.

ABN Amro discrimineert met weigering van coffeeshopondernemers

Byelex, dat al drie decennia actief is in de sector, heeft een reputatie opgebouwd als een innovatieve aanbieder van financiële diensten vertelde oprichter Herman Vissia tegen Quote. Het bedrijf streeft naar inclusiviteit en toegankelijkheid voor al haar klanten. Echter, recentelijk werd Byelex geconfronteerd met tegenstand van financiële instellingen, waaronder ABN Amro.

Het geschil tussen Byelex en ABN Amro ontstond toen de bank besloot de samenwerking te beëindigen vanwege vermeende betrokkenheid van Byelex bij transacties met coffeeshopondernemers. ABN Amro rechtvaardigde haar besluit door te stellen dat Byelex het bedrijf blootstelde aan risico’s vanwege de aard van haar klantenkring.

Rechtvaardigheid prevaleert: Byelex wint in de rechtszaal

Na een juridische strijd heeft de rechter geoordeeld dat ABN Amro geen grond had om Byelex te weren op basis van de aard van haar klantenkring. De rechter stelde dat discriminatie van legitieme ondernemers niet gerechtvaardigd is en dat Byelex haar activiteiten kan voortzetten in overeenstemming met de geldende regelgeving.

Vissia verwelkomde de uitspraak als een overwinning voor rechtvaardigheid en inclusiviteit in de financiële sector. Hij benadrukte dat Byelex zich blijft inzetten voor het bieden van hoogwaardige dienstverlening aan al haar klanten, ongeacht hun achtergrond. ABN Amro heeft geen commentaar gegeven op individuele klantzaken.