Amsterdammer (19) langer vast na beschieting coffeeshop Caza in Tilburg

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van een 19-jarige Amsterdammer verlengd in verband met de beschieting van coffeeshop Caza in Tilburg.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Een negentienjarige man uit Amsterdam zal nog veertien dagen langer in voorarrest blijven, op verdenking van betrokkenheid bij de beschieting van de Tilburgse coffeeshop Caza. Dit besloot de rechter-commissaris op woensdag berichtte Omroep Brabant.

Verdachte blijft vastzitten na beschieting coffeeshop Caza

De politie maakte bekend dat de negentienjarige verdachte afgelopen weekend werd gearresteerd.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het incident op 30 maart, waarbij de coffeeshop aan de Gasthuisring onder vuur werd genomen.

Eerder zaten al een zestienjarige jongen uit Coevorden en een vijftienjarige jongen uit Tilburg vast als verdachten.

Aanhoudende reeks geweldsincidenten

De coffeeshop in Tilburg is de afgelopen twee jaar herhaaldelijk het doelwit geweest van geweldsincidenten.

De achtste aanval vond vorige week plaats, waarbij het pand werd beschoten, brandbommen werden gegooid en een granaat op de stoep werd achtergelaten.

Hoewel de verdachten alleen worden gelinkt aan de beschieting van 30 maart, blijft de connectie met andere aanvallen vooralsnog onbewezen.

Gemeentelijke maatregelen en veiligheidsmaatregelen

Om de situatie aan te pakken, hebben zowel de gemeente als de politie verschillende maatregelen genomen. Agenten hebben de bevoegdheid tot preventief fouilleren in het gebied rondom de coffeeshop, en de zaak moest herhaaldelijk gesloten worden op last van de politie.

Daarnaast dringt burgemeester Theo Weterings van Tilburg aan op permanente veiligheidsmaatregelen, waaronder de inzet van beveiligers bij de coffeeshop.