Coffeeshop Africa in Tilburg niet gesloten, mag open blijven

De burgemeester heeft besloten de vergunning niet in te trekken.

0
zuid afrika cannabis wet coffeeshop africa tilburg
- Advertentie -

Goed nieuws voor coffeeshop Africa in Tilburg: ze mogen toch open blijven. Eerder dit jaar in juni maakte de burgemeester van Tilburg Theo Weterings bekend de coffeeshop te willen sluiten op advies van een bureau Bibob onderzoek. Inmiddels hebben ze de burgemeester weten te overtuigen dit niet te doen.

Reactie Rob Milo, advocaat van coffeeshop Africa

De advocaat van coffeeshop Africa, Rob Milo, zei tegen het Brabants Dagblad: “Tot ons grote genoegen heeft de burgemeester besloten de vergunning niet in te trekken. Daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben getracht inzichtelijk te maken dat het ons ernst is. Daarin zijn we geslaagd. Op de eigenaar is nooit iets aan te merken geweest.”

“Op de eigenaar is nooit iets aan te merken geweest”

Dat Bibob advies was gebaseerd op vondst van de voorraad en een vuurwapen. Maar dat was niet van de eigenaar. De advocaat zei daarover: “Het voornemen om te sluiten was gebaseerd op het vuurwapen. Maar dat was niet van de eigenaar, maar van zijn broer.”

De eigenaar moest aantonen dat de banden met zijn broer waren verbroken. “Dat hebben we op een geloofwaardige manier aangetoond” zei de advocaat tegen het Brabants Dagblad. Daarmee is de burgemeester voldoende overtuigd en gaat de gemeente niet over tot intrekking van vergunning en sluiting van de coffeeshop.

Tilburg doet mee aan de wietproef

Tilburg is een van de uitverkoren gemeenten die mee zullen doen aan de wietproef. Maar zeg je Tilburg, dan zeg je ook The Grass Company wat iedere week te zien is in de documentaireserie ‘Cannabis’ met Johan van Laarhoven in de hoofdrol. Daarnaast loopt de zaak tegen The Grass Company nog. Sinds december is overigens de groothandel TGC trading verandert van naam in Dutch Leaf.