Column: Rens brengt de ‘Terps’ terug naar Amsterdam!

Een nieuwe column van Rens Hoppenbrouwers terwijl hij 1500 km van huis in het prachtige Barcelona zit.

0
coffeeshop terpsarmy
De desbetreffende honden. Foto: Rens Hoppenbrouwers
- Advertentie -

Het valt niet mee om wekelijks een column te leveren. Vooral als je regelmatig onderweg bent. En dat ben ik zeker de laatste weken geweest, en zelfs nu typ ik deze column ongeveer 1500 km van huis, in het prachtige Barcelona. En dat is niet zonder reden.

Naar Barcelona, terug naar Nederland en weer naar Barcelona

Ongeveer 8 maanden geleden leerde ik Lorenzo, Mr Terps Army, voor de eerste keer kennen, toen ik voor werkbezoek in Barcelona was. Lorenzo is het gezicht van de Terp Army, een van de bekendste en veelbelovende Cannabis Social Clubs van Barcelona.

De club wordt geroemd om zijn hoge kwaliteit producten, de Terps Army Farm en natuurlijk zijn legendarische ‘donut joints’. Daarover heeft Mauro een tijdje geleden al uitgeleg over gegeven in een cnnbs column.

VIP jurylid in de HomeGrown Cup

Omdat we voor de Homegrown Cup ieder jaar een aantal VIP juries zoeken om het evenement nog meer body te geven, werd ik dus getipt om Lorenzo de rosin category te laten jureren, aangezien hij er een fervent liefhebber van is. Zodoende genoeg reden om hem eens te ontmoeten en hem te vragen voor deze eervolle taak.

Lorenzo TerpsArmy Terps Army coffeeshop cannabis social clu
Lorenzo van Terps Army. Foto via Rens Hopppenbrouwers.

Lorenzo bleek vanaf het begin al meteen erg enthousiast, en stond erop om hem te ontmoeten in zijn club. Het bleek een uitstekende keuze, want het klikte meteen, en we hebben hem inderdaad mogen ontvangen op onze cup.

Doordat de coronacrisis nog op zijn heftigste bleek te zijn rond december, kreeg Lorenzo problemen met de vlucht terug. Wegens een missende PCR test (die toen net geïntroduceerd was) bleek Lorenzo niet aan boord te mogen. En hij moest echt terug zijn voor zijn honden die hij had logeren bij een vriend.

Geen uitdaging te klein, en met een uitnodiging voor een gratis extra week vakantie in het zonnige Barcelona, was het een kleine moeite om Lorenzo even terug te rijden.

Terps Army coffeeshop opent in Amsterdam

Toen ik afscheid nam van deze bijzondere weken, en weer terug ging naar het koude Nederland, grapte ik tegen Lorenzo dat als hij ooit naar Nederland kwam, en hij en zijn honden een lift nodig hadden, dat ze maar hoefde te bellen. En dat belletje kwam sneller dan ooit verwacht. Want Lorenzo kondigde in de tijd rond onze cup aan dat hij een coffeeshop ging openen in Amsterdam. En hij had inderdaad iemand nodig die hem en zijn honden naar de hoofdstad van Nederland te brengen. En dat deed ik met alle liefde.

TerpsArmy coffeeshop amsterdam
Foto: Rens Hoppenbrouwers

Ik denk dat het een geweldige aanwinst is voor Amsterdam, en zelfs voor de hele Nederlandse cannabis cultuur. Een merk dat zich sterk maakt voor organisch, puur, kwaliteit en consistentie. En het zijn Italianen, die weten als geen ander wat smaak is. De Italiaanse keuken zit vol met complexe terpenen profielen, en dat mag je ook verwachten van de Terps Army coffeeshop in Amsterdam. De terpenen komen terug naar Amsterdam, en ik geef ze er een lift heen.

Lorenzo, en het hele Terps Army team, gefeliciteerd met deze mijlpaal. Er zullen er nog veel volgen. Het was geweldig en zeer bijzonder om dit van zo dichtbij te mogen mee te maken. 

In bocca al lupo per tutto fratello!